ISF vernieuwt lidmaatschap en code

22 maart 2007

Sinds begin dit jaar kent het ISF twee lidmaatschapsvarianten. Binnenkort komt daar nog een derde bij. Ook zal de Gedragscode voor Fondsenwerving in de Non Profit Sector in samenspraak met de leden in 2007 worden aangepast, aldus het jaarverslag 2006.


In het jaarverslag 2006 van het ISF, de koepel van lokaal en regionaal wervende fondsen, dat in april verschijnt, wordt teruggekeken op het besluit om de term ‘participant' te laten vallen. Sinds begin dit jaar bestaan er nu twee lidmaatschappen: het gewone lidmaatschap en het sterlidmaatschap. Sterleden kunnen gebruik maken van meer diensten dan gewone leden. Het bestuur heeft overigens besloten dat binnenkort nog een derde lidmaatschapsvorm wordt geïntroduceerd. Daarover later meer in FM.

 


Het ISF propageert als alternatief voor het CBF Keur onder haar leden de Gedragscode voor Fondsenwerving in de Non Profit Sector. Deze code zal in 2007 worden aangepast. Leden kunnen hiervoor input geven. Met de Nationale Goede Doelen Test is afgesproken dat fondsen die geen CBF Keur hebben, maar wel de gedragscode van het ISF naleven, toch deel kunnen nemen aan de NGDT.