ISF sluit contract met VOS/ABB

24 april 2008

AMSTELVEEN (24 april) - Op 21 april heeft het ISF, koepel en kennisinstituut voor lokale en regionale fondsenwervende instellingen, een contract gesloten met VOS/ABB. De leden van deze brancheorganisatie voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs kunnen zich onder gunstige voorwaarden aansluiten bij het ISF.


Een tijdje terug sloot het ISF al een overeenkomst met Kunstconnectie. Maar het gaat in dit geval om een verstrekkender samenwerking, stelt ISF-directeur Paul Schmitz(zie foto). "De overeenkomst omvat drie zaken. Allereerst gaan we zorgdragen voor de collectieve belangenbehartiging op het gebied van sponsor- en fondsenwerving. Wat dat betreft geldt dat we met de achterban van VOS/ABB - 2750 scholen met 800.000 leerlingen in totaal - een steviger vuist kunnen maken. Daarnaast kunnen leden van de koepel tegen een gereduceerd tarief lid worden van het ISF, hetgeen recht geeft op korting op de programma's van het ISF."

 


Daarnaast zullen op de scholen toegesneden opleidingsprogramma's ontwikkeld gaan worden. Schmitz: "We hopen met deze sector specifieke opleidingen te kunnen starten in juni. De andere aspecten van de overeenkomst zijn per direct van kracht."

 


Hoe gaat het ISF de achterban van VOS/ABB overhalen om ook lid te worden van het ISF? "De afspraak is dat in de huisorganen van VOS/ABB aandacht besteed zal gaan worden aan het ISF en zijn dienstverlening,"zegt Schmitz. "Ik ben ervan overtuigd dat we de meerwaarde van het lidmaatschap van onze organisatie goed over het voetlicht zullen kunnen brengen."

 


Zie ook: www.isf.nl