Toon alles (1)
Edwin Venema

Invallen bij islamitische goede doelen in grensstreek

15 februari 2017, 07:00
Invallen bij islamitische goede doelen in grensstreek
De Nederlandse politie en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) doorzoeken locaties in Nederlands-Limburg in het kader van een witwasonderzoek. Het gaat onder meer om de stichting Baby Care, die ook in Genk actief was en gelinkt wordt aan jihadsympathisanten.
 
De Nederlandse politie en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) zijn tweehonderd man sterk dinsdagochtend binnengevallen in de Al Houda-moskee in Geleen en dertien andere plaatsen in het zuiden van Nederlands-Limburg. Het onderzoek focust op witwaspraktijken bij twee lgoededoelenorganisaties, Stichting BabyCare en de Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek. BabyCare zamelde vorig jaar op een benefiet in Genk en Houthalen-Helchteren nog geld in voor weeskinderen in Syrië. Bij de huiszoekingen namen de speurders naast computers en een aanzienlijke som geld ook een nepwapen mee.
 
Opmerkelijke taferelen gisteren aan de Al Houda-moskee in Geleen. De moslims die voor het middaggebed waren gekomen botsen op een politielint. Speurders waren in het hele gebouw op zoek naar sporen die kunnen wijzen op witwaspraktijken van twee organisaties. De gelovigen besloten uiteindelijk om het middaggebed op de parking van de moskee te houden.
 
►Bron: Het Belang van Limburg
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items