Internetgids van 50.000 microkredietverstrekkers in de maak

15 december 2005
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

Het is met recht een monnikenwerk. Ontwikkelingseconoom Bert Wesselink is bezig met met het in kaart brengen van de adresinformatie over 50.000 hulporganisaties. Wesselink is al aardig op weg. Nog 2.500 adressen en het karwei is voltooid.

 

De Nederlander is al een tijdje bezig met zijn gids, en zag behoefte aan een overzicht van alle organisaties die microkredieten verstrekken, zo blijkt uit een interview in het blad People Planet Profit. 'Door mijn werk op verschillende standplaatsen kom ik regelmatig in contact met lokale organisaties die op zoek zijn naar informatie over organisaties in Nederland en andere landen. Welke clubs zijn werkzaam op relevante terreinen als bijvoorbeeld onderwijs, microfinanciering en fair trade. Met het adressenboek van ontwikkelingsorganisaties proberen we de realisatie van de doelstellingen van deze organisaties weer een stapje dichterbij te brengen.'

 

Het meeste werk gaat volgens de ontwikkelingseconoom zitten in het bijhouden van de gegevens. 'Gelukkig sturen gebruikers van het adressenboek regelmatig informatie op met tips en geactualiseerde contactinformatie.' Omdat de gids al een aantal edities heeft doorgemaakt, valt het met het aantal nieuw in te voeren organisaties wel mee. Nog 'slechts' 2.500 en de mijlpaal van 50.000 adressen is bereikt. De gids is online raadpleegbaar (zie link onder) en volledig doorzoekbaar. Deelbestanden zijn per continent apart op te slaan als pdf-bestand.