Toon alles (1)

Internal Communication Officer bij War Child

12 januari 2018, 06:00
Internal Communication Officer bij War Child
Internal Communication Officer bij War Child
Functie: Internal Communication Officer
Organisatie: War Child
Aantal uren: 40 uur
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 26 januari
 
Een kind hoort niet in oorlog thuis. Nooit. Kinderen hebben het recht in vrede op te groeien, vrij van angst en geweld, hun talenten te ontwikkelen en te worden wie ze willen zijn. War Child maakt een blijvend verschil. Door kinderen te beschermen tegen geweld en psychosociale hulp en onderwijs te bieden. Met onze creatieve en participatieve aanpak, spreken we de innerlijke kracht van kinderen aan, en inspireren we zoveel mogelijk mensen om mee te doen. War Child voert haar programma’s zelf uit en werkt samen met verschillende partner organisaties in 14 landen wereldwijd. www.warchild.nl

Taken
War Child is een internationale organisatie. Onze collega’s zitten niet alleen in Amsterdam maar ook in Libanon, Zweden, Congo, UK, Canada enz. Dat is dynamisch en leuk – zeker als je van reizen houdt en je Engels supergoed is - maar soms ook ingewikkeld. Want hoe vertel je jouw collega in Bidibidi die zijn internet nog per MB’s betaalt dat we een Grant hebben gekregen, een nieuwe Safe Space openen of een prijs hebben ontvangen in Zwitserland? We zijn op zoek naar iemand die daar ideeën over heeft. En staat te popelen om ze uit te voeren.

Wat moet je doen?
 • Je bedenkt en organiseert activiteiten zoals wat wij bijvoorbeeld De TAM TAM noemen – een wekelijkse bijeenkomst waarin we elkaar een heads up geven over ons werk. Dat wordt gelivestreamd op Workplace zodat alle collega’s waar dan ook ter wereld kunnen meekijken.
 • Vernieuwing. De mensen die hun internet per MB betalen, krijgen liever een nieuwsbrief. Dat is een stuk goedkoper. Aan jou de taak er iets moois van te maken. Natuurlijk check je daarna hoe hoog de openingsrate is. Je vraagt je altijd af of het korter kan? Of het format wel goed is? Of de verhouding tekst-beeld klopt? Totdat je uiteindelijk het beste format hebt gevonden.
 • De wereld van War Child. Een andere belangrijke taak is het kantoor in Amsterdam helemaal WarChild te maken. Denk aan schommels en glijbanen, maar ook aan een manifest op de muur zodat iedereen die bij ons op bezoek komt meteen weet hoe we de oorlog uit kinderen (proberen te) halen: spelenderwijs.
 • Is dat alles? Jij bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, realiseren en implementeren van alle interne communicatie voor de hele organisatie. En daarbij ben je niet bang om fouten te maken. Je verzint, probeert en past je strategie aan. Je bent zelfstandig en pro-actief maar natuurlijk spar je ook wel eens met je leidinggevende. Dat is jouw geval het Hoofd Communicatie en Design.

Functie-eisen en profiel
 • Je volgt ontwikkelingen op het gebied van (interne) communicatie op de voet.
 • Dat je ervoor zorgt dat iedere collega waar dan ook ter wereld jouw updates altijd bekijkt.
 • Je vindt verhalen vertellen het mooiste wat er is. Dat blijkt uit je verleden (je hebt bijvoorbeeld als journalist of copywriter gewerkt) en daarvoor kies je altijd de beste vorm. Van interne berichten tot plenaire sessies. Van nieuwsbrieven tot vlogs, fotoreportages enz.
 • Het is handig als je zelf ook een beetje kan filmen en monteren. Hoeft geen Spielberg niveau te zijn, maar publicatiewaardig is handig.
 • Je deinst er niet voor terug om je ideeën in een werkplan te zetten. Wil je bijvoorbeeld ieder jaar een kerstboodschap maken waarin alle country directors een regel uit Mariah Careys All I want for Christmas zingen? Dan zet je dat + de werkwijze + begrote kosten in je planning. Natuurlijk bewaak je je deadlines en budget als een tijger.
 • Je hebt online ervaring. Zo heb je de meeste CMS systemen wel eens van dichtbij gezien, kun je nieuwsbrieven opmaken (wij doen dat in Tripolis) en anders vind je het geen probleem om een crash course te doen bij een van je collega’s.
 • Je beheert en stuurt de interne communicatie kanalen aan zoals bijvoorbeeld Workplace op Facebook.
 • Je zorgt ervoor dat alles wat je maakt in lijn is met War Child.
 • Je beheerst de Nederlandse- en Engelse taal op je duimpje (een schriftelijke opdracht is onderdeel van de procedure).

Ons aanbod
 • War Child is een jonge, dynamische organisatie waar een informele sfeer heerst en veel ruimte is voor creativiteit en eigen initiatief.
 • Het imago dat War Child extern uitdraagt, is een blauwdruk van het werk op het hoofdkantoor: het is vernieuwend, integer en gericht op het behalen van resultaten tegen lage kosten.
 • War Child besteedt zoveel mogelijk budget aan het helpen van oorlogskinderen en doet er daarom alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden.
 • Het kantoor is gevestigd in de Amsterdamse wijk de Watergraafsmeer.

Informeren en solliciteren
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een betere toekomst voor oorlogskinderen? Solliciteer dan uiterlijk 26 januari 2018 via deze hyperlink. Vermeld waar je de vacature gevonden hebt.
Is dit niet jouw droombaan? Steun War Child door deze vacature met je netwerk te delen!
Veiligheid van kinderen is voor War Child essentieel. War Child accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.

Disclaimer
 • Indien we voor de genoemde sluitingsdatum een geschikte kandidaat hebben gevonden, kan het zijn dat we de vacature eerder dan de vermelde sluitingsdatum van onze website verwijderen. Reacties die na sluitingsdatum binnenkomen, nemen we niet in behandeling.
 • De sluitingsdatum kan verlengd worden tijdens ons selectieproces. Indien je nog niets van ons vernomen hebt, nemen we je sollicitatie mee in de verlengde sollicitatieprocedure.
 • Alleen sollicitaties die via onze website binnenkomen zullen in behandeling worden genomen.
gerelateerde items