Toon alles (3)
Edwin Venema

Inspiratie tanken bij toptrainer Andreae tijdens Civil

11 maart 2010, 08:59

AMSTELVEEN(11 maart) - Toptrainer en -coach Jan Andreae verzorgt op het komende Civil Society Congres (20 mei, Spant! in Bussum) een bijzondere sessie voor bestuurders in de Nederlandse filantropie: "Hervind uw commitment en inspiratie!"Het afnemend vertrouwen van burgers, consumenten en donateurs is een hot issuein de filantropie. Aan het tanende vertrouwen en het cynisme dat hiervan soms het gevolg is bij bestuurders en medewerkers van charitatieve organisaties, wil Andreae in zijn sessie een duidelijk halt toeroepen.

In een interactieve en persoonlijke sessie gaat toptrainer en -coach Jan Andreae in op het vraagstuk: "Wanneer en waarom verlies je je inspiratie en commitment? En: hoe kom je er weer in?" Volgens Andreae gaat het erom in een gezamenlijke zoektocht uit te vinden hoe het vraagstuk van inspiratie op het persoonlijke maar ook oporganisatieniveau kan worden aangepakt. Zo komen de deelnemers aan deze sessie tot wat Jan Andreae noemt: ‘inzicht, doorzicht enuitzicht'. Andreae: "Het is daarbij een uitdaging om samenwerkingen op te zoeken met mensen die anders denken en kijken dan wijzelf."

Sectorgenoten die eerder sessies met Andreae hebben meegemaakt, beschouwen hem als de ideale man voor dit soort onderwerpen.  Voormalig Oxfam Novib-directeur Sylvia Borren: "Wat Jan Andreae kan, als geen ander, is intensief en invoelend luisteren. Hij helpt mensen om hun eigen kracht te vinden. Vanuit de overtuiging dat we het met elkaar beter en mooier kunnen doen, in organisaties, in de wereld, in ons leven."

De sessie met Jan Andreae wordt mogelijk gemaakt door  IdeëelPlus en Nassau.

Congresdeelnemers kunnen zich vanaf week 11 inschrijven voor de sessie van Jan Andreae via www.civilsociety.nl

 

Civil Society Congres, 20 mei, Spant! In Bussum:

Parallelsessie1B

Tijd:11.00 - 12.45 uur (dubbele sessie)

 "Filantropie 2.0: hervind uw commitment &inspiratie!"

Dezesessie is bedoeld voor iedereen die in zijn werk binnen de filantropie toe is aan een krachtige inspiratie-injectie. Waarschuwing: achteroverleunen in deze sessie is onmogelijk!

gerelateerde items