Toon alles (1)

Inschrijving Partindag geopend

4 november 2016, 14:00
Inschrijven kan nog tot 29 november
Inschrijven kan nog tot 29 november
Op zaterdag 3 december 2016 vindt weer de jaarlijkse Partindag plaats. Keynote sprekers zijn Liesbeth Nagelkerke (FEMI en Ralf Bodelier (The World’s Best News). Tijdens de Partindag kunnen daarnaast diverse groepssessies worden gevolgd. Inschrijven kan nog tot 29 november aanstaande.
 
Lucy Engelen, voorzitter Partin, trapt de Partindag af met de ontwikkelingen van het afgelopen jaar binnen Partin, waarna penningmeester Koen Vliegenthart de financiële cijfers toelicht. Frans-Joseph Simons (RSM/Erasmus) vertelt over het onderzoek dat hij het afgelopen jaar verrichtte naar mission drift: het fenomeen dat je als goed doel onder druk van donoren of de doelgroep andere projecten uit gaat voeren dan je vooraf van plan was. Frans-Joseph legt uit wat hij in de wereld van particuliere initiatieven is tegengekomen en welke lessen daaruit te leren zijn.
 
Groepssessies
Vlak voor de lunch vindt de eerste ronden van de groepssessies plaats. Daarbij kan gekozen worden uit de volgende onderwerpen:
 A. Investeren in goed onderwijs: hoe doe je dat? (Edukans)
 B. Afspraken maken om teleurstelling te voorkomen (Legal Together)
 C. Transacties in lokale valuta (INTL FCStone)
 D. Werken in gevaarlijke omgevingen (Lionheart Foundation).
 E. Methoden voor rainwater harvesting (De Gevulde Waterkruik)
 F. Innovatie en vraagstukken in de filantropische sector (Pifworld)
 G. Fondsenwerving (Hospitaalbroeders)
 H. Toekomstmuziek (Wilde Ganzen)
 
Keynote sprekers
Na de lunch worden de groepssessies voortgezet, gevolgd door enkele plenaire sessies. Zo vertelt Liesbeth Nagelkerke, directeur van vermogensfonds FEMI, over de manier waarop vermogensfondsen redeneren en leert ze de aanwezigen de mensen en wensen achter de fondsen kennen.
 
Directeur Massy Wahab van de OFoundation gaat verder waar we vorig jaar gebleven zijn over de circular development challenge, het door OFoundation bedachte concept rondom microfinancing. Tijdens deze Partindag staan de laatste drie deelnemers aan deze wedstrijd centraal. Zij gaan hun project pitchen en de winnaar gaat naar huis met een cheque van 500 euro. Wahab licht de pitch-methode (Petcha Kutcha) toe.
 
Tot slot brengt Ralf Bodelier, projectleider van The World’s Best News nuance aan op het nieuws dat we dagelijks voorgeschoteld krijgen. Hierna volgt de borrel.
 
Aanmelden
De Partindag vindt dit keer plaats in de Schakel in Nijkerk, op enkele minuten wandelen van station Nijkerk. In eerste instantie kunnen zich per organisatie twee personen aanmelden om zoveel mogelijk PI's de kans te geven aanwezig te zijn. Mocht u met een derde persoon willen komen, stuur dan de naam en het mailadres van die derde persoon naar secretariaat@partin.nl. Deze persoon wordt dan op de reservelijst geplaatst. Aanmelden kan tot dinsdag 29 november 17.30u of zodra het maximumaantal bezoekers is bereikt.
 
Partin-leden betalen € 5,- per persoon als bijdrage in de kosten. Voor niet-leden is deze bijdrage € 10,-, te voldoen aan de deur.
 
Klik hier voor het volledige programma.
gerelateerde items