Inschrijving NAP Thesis Award geopend

12 oktober 2018, 07:00
Inschrijving NAP Thesis Award geopend
Inschrijving NAP Thesis Award geopend
Voor de tweede keer organiseert The Netherlands Academy of Philanthropy (NAP) de NAP Thesis Award, een prijs voor de beste scriptie op het gebied van filantropie. Studenten van hbo’s en universiteiten kunnen hun scriptie inzenden tot 31 december. De Award wordt uitgereikt op 7 februari 2019 op de Tilburg University. 
 
De prijs is bestemd voor (bijna) afgestudeerden die ingeschreven staan bij een Nederlandse hogeschool of universiteit en die een scriptie over filantropie hebben geschreven. De scriptie moet met minimaal met een 7,5 zijn gewaardeerd door de opleiding. De scripties die meedingen voor de award behandelen het thema filantropie in de breedste zin van het woord. Ze gaan over het geven van geld aan goede doelen door mensen of bedrijven, over het doen van vrijwilligerswerk, over het managen van vrijwilligersorganisaties, over sociaal ondernemerschap of over crowdfunding. Het onderzoek kan gericht zijn op filantropie in Nederland of juist daarbuiten. Ook kan het een vergelijking maken tussen landen. 

Mooie prijzen

De winnaar krijgt een financiële vergoeding, een interview/publicatie door De Dikke Blauwe, een aanbevelingsbrief van de juryleden, een meeloopdag bij de organisatie van een van de juryleden en een cursus naar keuze bij de postgraduate study Philanthropy bij de VU. 
Vorig jaar won Timothy Nahr de eerste NAP Thesis Award met zijn masterscriptie Assessing the relation between accountability, performance and donation levels: A view from the Dutch NGO sector. Nahr onderzocht of meer verantwoording leidt tot meer donaties. Het bijzondere is dat hij dat deed vanuit de discipline accounting & control.

Jaarlijkse traditie

De Nederlandse Academy of Philanthropy is in 2016 opgericht door een samenwerkingsverband van de Maatschappelijke Alliantie en wetenschappers die actief zijn op het gebied van filantropie. Doel is om de betekenis van filantropie in brede zin in Nederland op een hoger plan te brengen. De NAP Thesis Award moet een jaarlijkse traditie worden voor scripties over filantropie. 
 
 
gerelateerde items