Toon alles (3)

Inschrijving goede doelen voor Impact Challenge nog tot 16 januari

10 december 2018, 09:30
Inschrijving van de Impact Challenge is 16 januari 2019.
Inschrijving van de Impact Challenge is 16 januari 2019.
Goede doelen worden uitgenodigd om in te schrijven voor de Impact Challenge. Het gaat om praktijkcases rondom impactgericht werken. Op 29 maart, tijdens het Impact Event 2019, kiest het publiek samen met een vakjury de winnaar uit een top 5. De Impact Challenge is een sectorbreed initiatief om de maatschappelijke impact van de goededoelensector te vergroten en meer zichtbaar te maken. De Challenge daagt goede doelen uit om met elkaar te delen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Deadline voor de inschrijving is 16 januari 2019.
 
‘Ga jij de uitdaging aan?’ Met die vraag dagen organisaties elkaar uit om de impact van de goededoelensector te vergroten en beter zichtbaar te maken. Op het Impact Event 2019, dat plaatsvindt op 29 maart, krijgen organisaties daarom een podium om hun belangrijkste leerervaringen over impactgericht werken te delen met hun collega’s.

Nieuwe ontwikkelprijs

De Impact Challenge en de Impact Award als nieuwe ontwikkelprijs zijn een gezamenlijk initiatief van de Nierstichting, Stichting AAP, Plan International Nederland, Amref Flying Doctors, de Natuur en Milieufederaties, Simavi, The Hunger Project, Humanitas, Longfonds, Vogelbescherming Nederland, Heifer, HandicapNL, Stichting Homeplan, de Hartstichting, de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland en Partos, de kennispartners Impact Centre Erasmus en PwC en Toezichthouder CBF.
Na een eerste pitchronde van praktijkcases waarbij een belangrijke leerervaring is opgedaan, worden de inzendingen beoordeeld door het Impact Center Erasmus. De vijf beste inzendingen krijgen een coachingstraject aangeboden om hun case uit te werken voor een definitieve inzending. Op 29 maart 2019 presenteert deze top vijf hun cases en kiest het publiek samen met een vakjury live de winnaar.

Impact Principles

Ook worden organisaties uitgenodigd de Impact Principles te onderschrijven. Dit zijn de gezamenlijk geformuleerde vertrekpunten voor impactgericht werken. Door de principles te onderschrijven, worden goede doelen geïnspireerd om actief aan de slag te gaan met impactgericht werken. Op die manier werken we stap voor stap aan het impactvol bijdragen aan een betere, duurzame wereld.
 
►De inschrijving van de Impact Challenge is gestart. Houd de website van de Impact Challenge in de gaten voor meer informatie. Deadline voor de inschrijving is 16 januari 2019.
►Informatie over de Impact Award: klik hier
gerelateerde items