Inschrijven Meer dan handen vrijwilligersprijs tot 1 oktober

16 september 2014, 04:00
Inschrijven Meer dan handen vrijwilligersprijs tot 1 oktober
Inschrijven Meer dan handen vrijwilligersprijs tot 1 oktober
Op maandag 8 december worden de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2014 uitgereikt. De jury selecteert in de categorieën Landelijke vrijwilligersprojecten en organisaties en Lokale/regionale vrijwilligersorganisaties en -projecten twee winnaars per categorie: één voor het beste idee en één voor het beste startende project. Deze winnaars ontvangen, naast een sculptuur een geldprijs van elk €5.000, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij. Bij de categorie Bedrijven en de categorie Gemeenten selecteert de jury per categorie één winnaar en zij ontvangen elk een sculptuur. Tot 1 oktober 2014 kan iedereen met een goed idee of een beginnend project zich inschrijven voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2014.

Ideeën kunnen dit jaar ook meedoen. ‘Voor de vorige Meer dan handen vrijwilligersprijzen schreven veel startende projecten, vaak niet meer dan ideeën, zich in. Vanwege de criteria maakten die initiatieven weinig kans’, legt de organisatie uit. ‘Reden om het in 2014 anders aan te pakken en juist de aandacht te richten op beginnende projecten en goede ideeën. Het maakt niet uit of die ideeën van bestaande organisaties of een startende 'samenscholing' van mensen is.’

Passieprijs
Nieuw is dit jaar ook de herintroductie van de Passieprijs. ‘Deze prijs wordt in de categorieën landelijke en lokale vrijwilligersorganisaties uitgereikt aan personen die van onschatbare waarde zijn voor het project of het idee’, aldus de organisatie.

Jury
De projecten worden beoordeeld door een jury, bestaande uit voorzitter Annemarie Jorritsma (voorzitter VNG), Eelke Dekens (winnaar 2013 Dien je stad), Ella Vogelaar (voorzitter Vereniging NOV), Elly van Kooten (directeur Directie Maatschappelijke Ondersteuning VWS), Judith Lingeman (hoofd Goede Doelen VriendenLoterij) en Eerde de Swart (Manager MBO bij MVO Nederland).
gerelateerde items