Inkomsten Britse nalatenschappen stijgen

3 maart 2015, 04:00
Inkomsten Britse nalatenschappen stijgen
Inkomsten Britse nalatenschappen stijgen
In het Verenigd Koninkrijk zijn de inkomsten voor goede doelenorganisaties uit nalatenschappen het afgelopen jaar met tien procent gestegen. De belangrijkste reden daarvoor is de stijging van de huizenprijzen.

Legacy Foresight onderzocht 76 goede doelenorganisaties die allemaal lid zijn van het Legacy Monitor Consortium. Deze organisaties melden totale inkomsten uit nalatenschappen van 1,25 miljard in 2014. Dat is een stijging van 9,8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De huizenmarkt lijkt daarvoor de belangrijkste reden, meldt het onderzoeksbureau. De gemiddelde restwaarde, het bedrag dat overblijft na belasting en schulden, voor de consortiumleden was namelijk 58.300 pond in 2014 en dat is 9,2 procent meer dan in 2013.

Meg Abdy (foto), directeur van Legacy Foresight: ‘We zien een constante jaarlijkse groei. Maar nu de huizenprijzen stijgen zien ook wij een extra groei. De waarde van de legaten zie je terug in wat er momenteel in de economie gebeurt, dus wij zijn optimistisch.’
gerelateerde items