Toon alles (2)

Lokale goede doelen maken kans op donatie ING Nederland fonds

17 oktober 2017, 07:00
Lokale goede doelen maken kans op donatie ING Nederland fonds
Lokale goede doelen maken kans op donatie ING Nederland fonds
Vanaf maandag 16 oktober kunnen Nederlanders hun lokale stichting of vereniging aanmelden voor de actie ‘Help Nederland vooruit’ van het ING Nederland fonds.
Uit alle inzendingen worden in 52 regio’s vijf goede doelen genomineerd. Heel Nederland kan vervolgens stemmen op hun favoriet en per regio ontvangt het initiatief met de meeste stemmen de hoogste donatie.

Van maandag 16 oktober tot en met 16 november kunnen alle Nederlanders hun lokale initiatief aanmelden op  www.ing.nl/helpnederlandvooruit. Uit alle inzendingen worden in elke regio door de lokale ING kantoren vijf goede doelen genomineerd. Heel Nederland kan vervolgens stemmen op hun favoriete lokale initiatief tijdens de online stemronde die start in januari 2018. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van de donatie die varieert van €5.000,- voor het goede doel met de meeste stemmen tot €1.000,- voor de nummer vijf. In totaal ontvangen 260 lokale initiatieven een donatie van het ING Nederland fonds.
 
Buurtverbeteraars vooruit helpen
Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds: ‘Overal in Nederland zetten lokale verbeteraars zich met waardevolle initiatieven in voor mensen en de maatschappij. Het is geweldig om te zien wat een enorme impact deze projecten hebben en wij helpen ze daar graag bij. De afgelopen jaren hebben we via ‘Help Nederland vooruit’ 660 lokale goede doelen ondersteund. Een daarvan is Stichting Colours, die jonge gezinnen met een ernstig zieke ouder ondersteunt. Dit doen zij met een Regenboogpakket waarin knutselspullen en verwerkingsmateriaal zit. Met de donatie hebben zij het pakket kunnen verbeteren door onder andere echte dagboekjes te kopen waarin kinderen hun verhaal kunnen opschrijven. Hier worden wij heel blij van.'
 
Over het ING Nederland fonds
Het in 2015 opgerichte ING Nederland fonds ondersteunt omvangrijke landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën, maar ook lokale projecten. Dit doet het fonds door middel van donaties, maar ook met het delen van kennis over bijvoorbeeld ondernemen.
 
►Kijk hier voor meer informatie over het ING Nederland fonds.
gerelateerde items