Informatiedag voor lokale energie initiatieven

Informatiedag voor lokale energie initiatieven
Informatiedag voor lokale energie initiatieven
5 november 2012
Nieuws | | Organisatienieuws

Elke week wordt in Nederland een stichting of coöperatie opgericht die collectief zonnepanelen inkoopt of zoekt naar financiering van windprojecten. Consument en bedrijfsleven kiezen er steeds vaker voor om zelf en samen energie op te wekken. Maar veel van die initiatieven lopen vast in regelgeving en financiering. Daarom organiseren de HIER Klimaatcampagne en de koepelorganisatie e-Decentraal het evenement HIER Opgewekt op donderdag 15 november in Amersfoort.

Iedereen die betrokken is bij lokale energie kan in Amersfoort van elkaar leren en zo de beweging van lokale opwek van duurzame energie groter maken. Het programma is veelzijdig. Een van de keynote speakers van deze dag is Werner Frohwitter, woordvoerder en bestuurslid van Energiequelle GmbH. Hij neemt de deelnemers mee in de wereld waarin het dorp Feldheim groot werd: honderd procent zelfvoorzienend en losgekoppeld van het net.
Thijs de la Court, Wethouder Duurzame Ontwikkeling van de gemeente Lochem schetst zijn visie op de ontwikkeling naar decentraal duurzaam en deelt zijn ideeën over hoe eigen energieopwekking mainstream kan worden.

Debat met Pieter Hilhorst
Het programma bestaat uit dertig uiteenlopende workshops, van stout salderen tot financieren zonder banken, van wetten en regels tot ledenwerving. Aan het einde van de dag voelen de deelnemers onder leiding van Pieter Hilhorst de politieke partijen aan de tand over belemmeringen die de energietransitie naar decentraal in de weg zitten. En vanzelfsprekend zal het regeringsakkoord onder de loep worden genomen. Biedt het akkoord daadwerkelijk meer ruimte voor burgers en bedrijven om in hun eigen duurzame energiebehoefte te voorzien?

Ga voor meer informatie naar www.evenementhieropgewekt.nl[/ismember]