In memoriam: Tom Voute

28 augustus 2008, 08:59
AMSTELVEEN (28 augustus) - Woensdag werd bekendgemaakt dat de in de filantropische sector zeer actieve kinderoncoloog prof. Tom Voûte dinsdagavond op 72-jarige leeftijd is overleden, aan de gevolgen van een val.


Voûte was een autoriteit op het gebied van kanker bij kinderen. Hij was vanaf 1968 tot zijn pensionering in 2001 als kinderarts werkzaam in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam, het latere AMC. Daarnaast was Voûte ook maatschappelijk zeer actief. Hij werd in 1974 landelijk bekend dankzij zijn optreden tijdens de tv-actie Geven voor Leven. Hij was door de jaren heen ook betrokken bij organisaties als Plan Nederland, KWF Kankerbestrijding, het Ronald McDonaldhuis, Cliniclowns en de Stichting Kindergeneeskundig Kankeronderzoek.

 


Voor KiKa (kinderen Kankervrij) is het plotselinge overlijden van Voûte een grote klap. Voûte was voorzitter van het bestuur van het fonds. Op de website schrijft de organisatie in een verklaring: "Heel bedroefd zijn wij door het plotseling overlijden van onze zeer betrokken voorzitter Prof. Tom Voûte. Als voorzitter van KiKa heeft hij met zijn kennis van kinderkanker en niet aflatende motivatie om te zoeken naar 100% genezing voor kinderen met kanker een bijzonder grote bijdrage geleverd aan het succes van onze stichting. Wij zijn hem veel dank verschuldigd. Tom Voûte was een gepassioneerd voorzitter en warm mens. Wij gaan hem heel erg missen."

gerelateerde items