Toon alles (1)

In actie voor De Zonnebloem in een barrel

5 februari 2018, 05:00
Henk Bouman en Michiel Lampe rijden in vijf dagen 2.500 kilometer met een oude Volvo met een dagwaarde van niet meer dan 500 euro, om geld in te zamelen voor de Zonnebloem.
Henk Bouman en Michiel Lampe rijden in vijf dagen 2.500 kilometer met een oude Volvo met een dagwaarde van niet meer dan 500 euro, om geld in te zamelen voor de Zonnebloem.
Henk Bouman en Michiel Lampe rijden in vijf dagen 2.500 kilometer met een oude Volvo met een dagwaarde van niet meer dan 500 euro, om geld in te zamelen voor de Zonnebloem. Een bijzondere actie, dat onderdeel uitmaakt van het In actie-platform van De Zonnebloem.
 
Op het In actie-platform kan eenvoudig een actie gestart worden om geld in te zamelen voor de Zonnebloem. Een sponsorloop of de verkoop van zelfgeknutselde kaarten: alle denkbare initiatieven komen voorbij. Het initiatief van Henk Bouwman en Michiel Lampe is wel heel bijzonder. Tijdens de zogenoemde Carbage Run van 2.500 kilometer doen ze zes verschillende landen aan. Een route vol sneeuw, uitdagende wegen en unieke landschappen. ‘Een prachtig avontuur’, vinden de heren. ‘Maar wij vinden dat iedereen recht heeft op avontuur. Ook als je een lichamelijke beperking hebt. Daarom doneren wij de opbrengst van onze tocht aan de Zonnebloem, zodat de vrijwilligers hen ook een onvergetelijk avontuur kunnen laten beleven.’
 
Bijdragen
Mark en Michiel stelden vier sponsorpakketten samen, gekoppeld aan de plaatsen die zij onderweg aandoen: LJubljana (Slovenië): 50 euro, Belgrado (Servië): 100 euro, Transylvanië (Roemenië): 250 euro, Bratislava (Slowakije): 500 euro. Maar ook kleine bedragen zijn welkom. Leuke bijkomstigheid is dat sponsoren worden beloond met souvenirs van onderweg. De mannen willen 5.000 euro ophalen om te investeren in een nieuwe Zonnebloemauto. En het gaat van een leien dakje! Ze spraken onder andere hun netwerk in het bedrijfsleven aan en sleepten al meer dan 2.500 euro binnen.
 
Zes landen
De race start op 5 februari in München. In hun wagen zullen Henk en Michiel via Slovenië naar Servië en Roemenië rijden, van waar ze weer vertrekken naar Hongarije. Het tweetal hoopt uiteindelijk te finishen in Slowakije.
gerelateerde items