Toon alles (2)
André Vanhaelen

Impact communiceren via video

3 oktober 2018, 06:00
Claire van Teunenbroek verzorgt een zesdaagse cursus over het gebruik van video. 
Claire van Teunenbroek verzorgt een zesdaagse cursus over het gebruik van video. 
Promovendus en The Fundraiser-columist Claire van Teunenbroek verzorgt vanaf zaterdag 12 januari 2019 een meerdaagse cursus over het gebruik van video en onlinekanalen om een breder publiek te betrekken bij academisch onderzoek. Cursisten leren hoe ze de meerwaarde van hun onderzoek beter en meer begrijpelijk kunnen overbrengen op een groter publiek.
 
Door onderzoeksgegevens en -bevindingen met grote netwerken te delen, kun je relevante zorgen, issues, maar ook impact van je doel beter in beeld krijgen, zegt Van Teunenbroek. Tijdens de cursus Reaching the Crowd: Videomaking and Online Engagement for Research Promotion, Transparency and Impact leer je om jullie onderzoeken en impact toegankelijk te maken en onder de aandacht te brengen. 
 
Open science
Van Teunenbroek: ‘Open communicatie over wetenschappelijk onderzoek haakt aan bij de open science-trend, die aanmoedigt om onderzoeksgegevens openbaar te maken. Bijvoorbeeld om andere onderzoeken te stimuleren. Hogere betrokkenheid kan ook resulteren in meer relevantie voor het onderzoek. En sociale media zijn bij uitstek kanalen om een breder publiek mee te bereiken.’
 
Programma
De zesdaagse cursus (inclusief welkomst-/kennismakingsdag) wordt verzorgd door Van Teunenbroek zelf. Het programma bestaat voor een deel uit gastbijdragen, zoals van dr. Amber Kerkhofs (gericht op het betrekken van een breder publiek bij academisch onderzoek), prof. dr. René Bekkers (open science en de wetenschappelijke meerwaarde van het breed promoten van onderzoek), en dr. S. Hasanefendic (over het betrekken van beleidsmakers bij onderzoek). De cursus is onderdeel van de VU Graduate Winter School en duurt van 12 tot 19 januari. 
 
Meer informatie over de cursus, de kosten en over de aanmeldingsprocedure vind je op de website van de Vrije Universiteit Amsterdam
 
gerelateerde items