Toon alles (2)

IKV Pax Christi is nu PAX

11 februari 2014, 12:17
IKV Pax Christi is nu PAX
IKV Pax Christi is nu PAX
Vredesbeweging IKV Pax Christi heet nu PAX. De christelijke verwijzing 'Christi' belemmerde ons om een groter publiek enthousiast te krijgen voor het vredeswerk’, aldus de organisatie.

PAX is een vredesbeweging die geworteld is in de christelijke traditie en verbonden met zes kerkgenootschappen, waaronder de Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk in Nederland. De moederorganisaties IKV (1966) en Pax Christi (1948) waaruit PAX is voortgekomen, blijven bestaan. Dat Christi zat in de weg, zegt directeur Jan Gruiters in een interview in Trouw. ‘De christelijke verwijzing 'Christi' belemmerde ons om een groter publiek enthousiast te krijgen voor het vredeswerk. De nieuwe naam geeft duidelijk aan waar de beweging voor staat en aan werkt: vrede.’

Het besluit is vooral ingegeven door pr-overwegingen, want het betekent niet dat de organisatie ineens herijkt wordt. Het blijft een christelijke organisatie. Met de slogan 'Vrede. Wie durft?' daagt PAX iedereen uit om op zijn eigen manier bij te dragen aan vrede. ‘Vrede is mogelijk, en PAX verbindt de vele mensen die daar in geloven en zich daarvoor willen inzetten: wereldwijd, maar ook dichtbij huis’, aldus Gruiters.
gerelateerde items