Toon alles (1)

Eerste editie IJsselmeer Challenge voor Fonds Gehandicaptensport levert ruim 24.000 euro op

28 augustus 2017, 09:00
Zondag 27 augustus vond de eerste editie van de IJsselmeer Challenge plaats. Er werd ruim 24.000 euro opgehaald voor Fonds Gehandicaptensport.
Zondag 27 augustus vond de eerste editie van de IJsselmeer Challenge plaats. Er werd ruim 24.000 euro opgehaald voor Fonds Gehandicaptensport.
Zondag 27 augustus vond de eerste editie van de IJsselmeer Challenge plaats, een toertocht waarbij deelnemers zoveel mogelijk geld ophalen voor sporters met een handicap. Leden uit het team Sterrenfietsen als Frits Barend en Nicolien Sauerbreij fietsten ook mee om zo aandacht te vragen voor het feit dat sporten nog steeds niet voor iedereen vanzelfsprekend is.
 
IJsselmeer Challenge 2017
De eerste editie van de IJsselmeer Challenge was een groot succes! Ruim 250 deelnemers hebben al fietsend heel wat kilometers afgelegd voor sporters met een handicap. Deelnemers konden kiezen uit afstanden tussen de 50 km en 250 km en fietsten met elke route langs of rond het IJsselmeer. De eerste deelnemers vertrokken ’s ochtends rond 06:00 en de laatste deelnemers arriveerden weer in Lelystad rond 20:00.
 
Esther Crombag
Esther Crombag, voormalig Nederlands Kampioene op de tandem, fietste samen met Nicolien Sauerbreij de IJsselmeer Challenge om te laten zien hoe belangrijk sport is voor mensen met een handicap. Esther werd op 11-jarige leeftijd van de een op de andere dag volledig blind en heeft dankzij sport haar blindheid beter kunnen accepteren en haar passie voor fietsen gevonden. Nicolien en Esther vormden tijdens de IJsselmeer Challenge een topteam op de tandem waarbij Nicolien Esther mee liet kijken met haar ogen door zoveel mogelijk te beschrijven van wat ze zag.
 
Donaties
Ruim 250 enthousiaste wielrenners hebben zich vol toewijding ingezet voor sporters met een handicap om met elkaar zoveel mogelijk geld op te halen, en dat is gelukt! Er is al ruim €24.000,- opgehaald en mensen kunnen nog doneren t/m 15 september op www.ijsselmeerchallenge.nl. Alle donaties worden geschonken aan Fonds Gehandicaptensport zodat sport voor iedereen vanzelfsprekend wordt. 
 
gerelateerde items