Ifunds & Instituut Fondsenwerving lanceren LinkedIn groep over SEPA

30 oktober 2012, 10:46
Ifunds & Instituut Fondsenwerving lanceren LinkedIn groep over SEPA
Ifunds & Instituut Fondsenwerving lanceren LinkedIn groep over SEPA
De Single Euro Payments Area (SEPA) is met ingang van februari 2014 een feit. Vanaf die datum is SEPA de betaalstandaard in Europa. Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat nog niet alle organisaties voorbereid zijn op de verandering. Ifunds en Instituut Fondsenwerving (IF) lanceren daarom een LinkedIn groep over het onderwerp.

De invoering van SEPA is een initiatief van de Europese Commissie, dat ervoor moet zorgen dat het betalingsverkeer in Europa wordt geharmoniseerd en alle landen in de Eurozone van dezelfde standaarden gebruik gaan maken. Met de invoering ervan kunnen organisaties binnen de Eurozone zonder extra handelingen buitenlandse betalingen en incasso’s verrichten. “Iedereen praat over SEPA. Maar nog te weinig met vertrouwen”, melden ifunds en IF. “Daarom organiseerde Instituut Fondsenwerving afgelopen mei, in samenwerking met ifunds, een IFNetwerkbijeenkomst rondom het thema ‘Veranderingen in ons betalingsverkeer’.

“Grote behoefte aan informatie”
Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat niet iedereen doordrongen bleek van een tijdige en goede voorbereiding. “Zowel ifunds als IF ontvangen sindsdien veel vragen over SEPA. Om tegemoet te komen aan deze grote behoefte aan informatie hebben we de Linkedin groep SEPA NL opgericht. Fondsenwervende instellingen en ledenorganisaties zijn van harte uitgenodigd zich aan te melden voor deze groep”, aldus de initiatiefnemers.
gerelateerde items