Toon alles (1)

Verhullende Hivos-actie tijdens IDAHOT

22 mei 2017, 10:00
Hoe voelt het om je eigen identiteit te moeten verbergen omdat je niet kunt zijn wie je bent? Tijdens IDAHOT 2017 vroeg Hivos met een opvallend verhullende actie aandacht voor deze misstand.
 
Overal ter wereld leven lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI) achter een spreekwoordelijk masker. Op 17 mei, de internationale dag tegen homo-, bi- en transfobie (IDAHOT) liet Hivos dit letterlijk zien, en vroeg aandacht voor voor homohaat en (het gebrek aan) sociale acceptatie van homoseksualiteit.
 
Masker
We riepen het publiek op om solidair te zijn en (voor even) een masker op te zetten. Als symbool voor het verborgen leven van veel LHBTI’s die niet vrij zijn om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit te tonen en te houden van wie ze houden. Door het masker te dragen laten we zien dat we het onacceptabel vinden dat in 2017 nog steeds zo veel LHBTI’s zich moeten verschuilen, in het buitenland, maar ook in Nederland. Door een masker te dragen, zijn we solidair met hen.
 
Hivos collega’s en partners van over de hele wereld deelden hun masker-selfies online en ook het publiek in Nederland deed mee. Wil je nog meer weten over wat Hivos doet op het gebied van LHBT-rechten? Kijk dan hier.
 
gerelateerde items