ICCO sluit partnership met Wereldwinkels

20 december 2007
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

AMSTELVEEN (20 december) - Ontwikkelingsorganisatie ICCO en FaiRSupport, de onderneming achter de Wereldwinkels en Fairtrade Shops, hebben een partnership gesloten. Beide partijen gaan samen trendy lifestyle producten ontwikkelen en een nieuw winkelconcept in de markt zetten.


ICCO en FaiRSupport sloten een vijfjarige overeenkomst. Doel is om tijdens deze periode de markt voor fairtrade ondernemers te vergroten. Dat moet onder andere gaan gebeuren door een winkelconcept voor de grote steden te ontwikkelen. De eerste winkel zal worden geopend in voorjaar 2008.

 


Een tweede initiatief is de ontwikkeling van een nieuwe productlijn trendy lifestyle producten. De eerste serie bestaat uit zijden sjaals, die vanaf januari in de winkels zullen liggen. Daarna zullen houten kleinmeubelen, gordijnen en zitkussens volgen.

 


Directeur Lieke Vogels (FaiRSupport) in een persbericht over de samenwerking: "Door de verkoop van cadeauartikelen zetten 12.500 ondernemende mensen in de Wereldwinkels en de Fair Trade Shops zich in voor ondernemers in ontwikkelingslanden en hun families. Deze samenwerking met ICCO moet fairtrade een nieuwe, professionele impuls geven."

 


Zie ook: www.icco.nl