Humanitas ontvangt 4,5 miljoen euro van Postcode Loterij

16 februari 2018, 10:00
Humanitas-directeur Robert de Groot en senior manager Programma's & Fondsenwerving Rebecca Gerritse nemen de cheque in ontvangst.
Humanitas-directeur Robert de Groot en senior manager Programma's & Fondsenwerving Rebecca Gerritse nemen de cheque in ontvangst.
Humanitas heeft op het Goed Geld Gala op 15 februari 4,5 miljoen euro ontvangen uit de opbrengst over 2017 van de Nationale Postcode Loterij.  Humanitas ontvangt al sinds 2008 een omvangrijke financiële bijdrage van de Postcode Loterij.

Projecten
In Carré kregen 112 goede doelen te horen welk bedrag zij ontvangen van de Postcode Loterij. Dit jaar kon een recordbedrag van 357 miljoen worden uitgekeerd aan de goede doelen. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen. Humanitas ontvangt al sinds 2008 een omvangrijke financiële bijdrage van de Postcode Loterij. Dankzij de deelnemers van de Loterij kan Humanitas projecten uitvoeren die anders niet mogelijk zouden zijn geweest.

Het gala vond dit jaar plaats in Koninklijk Theater Carré. Gastspreker in Amsterdam was acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio. Hij sprak namens de door hem in 1998 opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF). De stichting heeft tot doel om de gezondheid en het welzijn van alles wat op aarde leeft voor de lange termijn veilig te stellen. DiCaprio maakte over dit onderwerp de film Before the flood.
gerelateerde items