Humanitas en Hivos slaan handen ineen

16 januari 2007
Nieuws | | Goede doelen

Vrijwilligersorganisatie Humanitas en ontwikkelingsorganisatie Hivos slaan de handen ineen in het project HHumanlink. De organisaties hebben elkaar gevonden in hun gedeelde streven naar een eerlijke en duurzame wereld.


Met HHumanlink willen Hivos en Humanitas de kennisuitwisseling tussen beide organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk, zorg en ontwikkelingssamenwerking versterken. In de praktijk krijgt dit voornemen bijvoorbeeld vorm door fysieke en digitale uitwisselingen tussen vrijwilligers van Humanitas in Nederland en vrijwilligers van partnerorganisaties van Hivos in het Zuiden. Ook zal het maatschappelijke bewustzijn vergroot worden door in gezamenlijkheid campagnes te organiseren. Er zal bovendien energie gestopt worden in fondsenwerving, zodat de gezamenlijke projecten ook daadwerkelijk gefinancierd kunnen worden.

 


Namens Humanitas zijn in Nederland duizenden vrijwilligers actief, onder andere in jeugdwelzijn en verliesverwerking. Het belangrijkste speerpunt van Hivos is structurele armoedebestrijding. Dit in samenwerking met organisaties in ontwikkelingslanden.