Toon alles (1)

Het leven zelf weer kunnen oppakken!

15 november 2019, 00:00
Het leven zelf weer kunnen oppakken!
Het leven zelf weer kunnen oppakken!
Humanitas weet wat er in de maatschappij speelt.

Jaarlijks helpen onze ruim 25.000 vrijwilligers zo'n 75.000 mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We helpen hen om hun leven weer een positieve draai te geven. We zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. 


Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: “Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.”

Al onze ondersteuning valt onder zes thema's:
·       Eenzaamheid
·       Opvoeden
·       Opgroeien
·       Detentie
·       Thuisadministratie
·       Verlies

Alles – onze organisatie, onze vrijwilligers, onze aanpak – is erop gericht onze deelnemers zelfvertrouwen te geven. En iedereen kan ons 'om de hoek' vinden, dankzij onze ruim tachtig lokale afdelingen, verspreid over het hele land. Onze hulp kost de deelnemer niks, is tijdelijk en gelijkwaardig. 
Onze vrijwilligers staan naast de deelnemers, nooit erboven. Ze zijn maatjes waar je veel aan hebt. Ze geven bijvoorbeeld steun na het verlies van een dierbare. Helpen de administratie weer op orde te krijgen. Of gaan op stap met kinderen van ouders die in de gevangenis zitten. Ze luisteren en denken mee.

Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen: 
Door te geven aan Humanitas draagt u direct bij aan hulp aan iemand die door een samenloop van omstandigheden, problemen het hoofd niet meer kan bieden. Onze vrijwilligers helpen hen om weer een positieve draai te geven aan het leven. De vrijwilligers leiden we dan ook goed op. De hulp aan de deelnemer is gratis maar het opleiden van de vrijwilliger kost geld. Door ons te steunen kunnen wij dit werk blijven doen. Graag bundelen we krachten en gaan met u in gesprek over hoe we elkaar kunnen aanvullen. 
 
Hier zijn we trots op:
Ruim 90% van onze deelnemers geeft aan in hoge mate tevreden te zijn over het contact met hun vrijwilliger. Ook de tevredenheid onder vrijwilligers is met een gemiddeld rapportcijfer van 7,6, een cijfer waar we trots op zijn. In hun werk als vrijwilliger bij Humanitas voelt 98% zich toegerust voor de ondersteuning aan de deelnemer. (bron: jaarverslag 2018)
 
Angelique van Dam
ALGEMENE INFORMATIE
Vereniging Humanitas
www.humanitas.nl
info@humanitas.nl
020 5231100
Directeur: Angelique van Dam (A.I)
Voorzitter: René Peeters
ANBI: Ja  
IBAN: NL 63 RABO 0130432687 

 
 

 
 
 
 
gerelateerde items