Toon alles (2)

Humana wint Lean and Green Personal Mobility Award

8 september 2014, 04:00
Humana wint Lean and Green Personal Mobility Award
Humana wint Lean and Green Personal Mobility Award
Humana heeft de Lean and Green Personal Mobility Award geworden.  Lean and Green is een stimuleringsprogramma van de overheid dat wordt uitgevoerd door Connect. Het houdt onder meer in dat Humana het Lean and Green logo op de vrachtwagens mag voeren. 

Het programma Lean and Green stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. Als een organisatie met een Plan van Aanpak kan aantonen dat zij 20% CO2 reductie kan behalen in vijf jaar tijd, komt zij in aanmerking voor de Lean and Green Award. Organisaties die hun 20% CO2 doelstelling daadwerkelijk hebben gerealiseerd, ontvangen de Lean and Green Star als symbool voor het bereiken van hun Lean and Green ambitie. De CO2-doelstelling die Humana zichzelf heeft gesteld is per 2017 20% te hebben gereduceerd op de CO2-uitstoot van personenvervoer en daarmee de Lean & Green star te behalen.

MVO-presatieladder
‘Met een beetje geluk, lukt dat al per 1 januari volgend jaar’, meldt Marc Vooges (foto), directeur van Humana. ‘Humana is al jaren actief om een maatschappelijk verantwoorde organisatie te worden, zo blijkt ook uit onze MVO-prestatieladder certificering en de ISO 14001 certificering. Een mooi concreet voorbeeld is onze samenwerking met sociale werkplaatsen voor het sorteren van de ingezamelde kleding. Duurzaam ondernemen is een belangrijk aspect binnen ons MVO-beleid omdat een grootste deel van onze klimaat impact zit in de logistieke operatie van de textielinzameling.’
gerelateerde items