Toon alles (1)

Hulpverlener in Zuid-Sudan: gevaarlijk werk

26 mei 2016, 08:00
 Zuster Veronica aan het werk 
Zuster Veronica aan het werk 
Het zware oorlogsgeweld in Zuid-Sudan weerhoudt vele hulpverleners er niet van om weg te blijven. Dat dit heldhaftige werk niet zonder gevaar is, bewijst de recente dood van zuster Veronica Rackova opnieuw.
 
Vuurgevechten, plunderingen en berovingen: het is dagelijkse kost in het jongste land ter wereld. Hulpverleners proberen gevluchte en gewonde slachtoffers te helpen door schoon drinkwater, voedsel, onderdak en medische zorg te verschaffen. Hoe gevaarlijk dit werk is, wordt regelmatig pijnlijk duidelijk. Zo werd zuster Veronica tijdens haar missie beschoten door drie soldaten in Yei. Maandag overleed zij aan haar verwondingen.
 
Heldhaftige collega's
Ook onze lokale collega's riskeren dagelijks hun leven om anderen te helpen. Zo verleent zuster Amala Francis hulp aan vrouwen in vluchtelingenkamp Tong Ping in Juba. Naast voedsel en schoon water biedt zij pyschosociale zorg en werkt zij aan het helen van trauma's. Een belangrijke stap op weg naar vrede en verzoening. Wij hopen dat onze collega's hun heldhaftige werk in veiligheid kunnen blijven uitoefenen. Wij wensen de nabestaanden van zuster Veronica veel sterkte toe.
gerelateerde items