Huizinga volgt Van Mill op als directeur Wilde Ganzen

3 november 2015, 13:14
Tineke Huizinga: oud-staatssecretaris Verkeer & Waterstaat naar Wilde Ganzen.
Tineke Huizinga: oud-staatssecretaris Verkeer & Waterstaat naar Wilde Ganzen.
Oud Tweede Kamerlid Tineke Huizinga volgt 1 december aanstaande Klaas van Mill op als directeur van Wilde Ganzen. Van Mill neemt afscheid in verband met zijn geplande verhuizing naar het buitenland.

Huizinga had in haar tijd als politicus ontwikkelingssamenwerking in haar portefeuille en was vervolgens Staatssecretaris op het Ministerie van Verkeer & Waterstaat. Later werd ze Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het kabinet Balkenende-4, waarna ze actief was in diverse bestuurlijke functies bij maatschappelijke organisaties, zowel nationaal als internationaal.

Huizinga kijkt uit naar haar nieuwe functie bij Wilde Ganzen. ‘Ik vind het een prachtige organisatie, die armoede bestrijdt door projecten te steunen van betrokken Nederlanders die nauw samenwerken met de mensen daar. Doordat Wilde Ganzen tevens lokale fondsenwerving stimuleert in deze landen, zie ik deze organisatie als een mooi voorbeeld van vernieuwing binnen ontwikkelingssamenwerking. Na mij als politicus ingezet te hebben voor internationale samenwerking, ben ik blij dat nu te kunnen gaan doen bij een unieke organisatie als Wilde Ganzen’, aldus Huizinga.
gerelateerde items