Hoog rendement Dutch Microfund ondanks crisis

19 februari 2009
Nieuws | | (Social) Impact

AMSTELVEEN (19 februari) - In september 2008 ging het Dutch Microfund van start met haar eerste investeringen. De maanden daarna heeft het fonds zich weten te onttrekken aan de kredietcrisis, want het afgelopen halfjaar werd een rendement avn 9,2% geboekt.


De introductiekoers van het Dutch Microfund was 50 euro. In de zes maanden sinds de introductie is de waarde van het aandeel gestegen naar € 54,60.

 


Directeur Huib Boissevain van Annexum legt in een persbericht uit hoe dat kan. "Wereldwijde onzekerheden als politieke instabiliteit, economische stagnatie of kredietcrisis beïnvloeden de doelgroep van microfinancieringen nauwelijks. Onderzoeken onderbouwen dit en stellen tevens dat investeren in microfinancieringen de belegger een hoger rendement tegenover een lager risico bieden."

 


Het Dutch Microfund helpt ondernemers in ontwikkelingslanden. De basisinleg is 1000 euro. De aandelen in het fonds zijn maandelijks verhandelbaar. Volgens de prospectus kan een rendement van gemiddeld 7% tot 9% worden geboekt op jaarbasis.

 


Zie ook: www.ducthmicrofund.nl