Hoofd Marketing & Communicatie bij Slachtofferhulp Nederland

20 juni 2018, 12:01
Hoofd Marketing & Communicatie bij Slachtofferhulp Nederland
Hoofd Marketing & Communicatie bij Slachtofferhulp Nederland
Functie: Hoofd Marketing & Communicatie
Organisatie: Slachtofferhulp Nederland
Aantal uren: 32-36 uur
Locatie: Utrecht
Vervaldatum: 5 juli
 
Ben jij de ervaren Marketing- en communicatiemanager met visie en daadkracht die leiding geeft aan een enthousiast team van professionals? En die graag collega’s meeneemt in verandering, nieuwe inzichten en ideeën. Weet je als geen ander hoe je binnen en buiten Slachtofferhulp Nederland duurzame relaties opbouwt? Dan is Slachtofferhulp Nederland op zoek naar jou!

Slachtofferhulp Nederland is voor het landelijk kantoor te Utrecht op zoek naar een
Hoofd Marketing & Communicatie
32 – 36 uur per week vanaf juli 2018

Wat ga je doen?
Jij hebt als doel Slachtofferhulp Nederland krachtig te positioneren om daarmee uiteindelijk onze (groei)doelstellingen om meer slachtoffers te bereiken te behalen. Je ondersteunt de organisatie door het pro-actief ontwikkelen, adviseren over, realiseren en evalueren van het strategisch en tactisch marketing- en het communicatiebeleid. En je zorgt dat je dat dit op korte en middellange termijn aansluit bij de externe en interne ontwikkelingen. Tot je taakgebieden behoren onder andere: 
• Je vindt het een regelrechte uitdaging om de organisatie en het merk verder te versterken en stevig te positioneren. 
• Jij coacht je teamleden in het succesvol neerzetten van nieuwe (online) marketingconcepten en initiatieven door kennis en behoeften van je doelgroepen op te halen en te vertalen naar concrete acties. 
• Je volgt nieuwe initiatieven op marketing- & communicatiegebied op de voet en weet deze door te vertalen naar je organisatie. 
• Je zorgt voor een mooie mix van nieuwe, interactieve en traditionele media. 
• Je zorgt ervoor dat de interne communicatie door-ontwikkeld en gecoördineerd wordt en vrijwilligers en medewerkers zich betrokken voelen bij de organisatie.
• Het realiseren van een hoge tevredenheid, duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van de medewerkers in je team staat hoog bij je in het vaandel.
• Je bent eindverantwoordelijk voor het overall marketing- en communicatiebudget en je zorgt voor de meest efficiënte en effectieve inzet van kanalen.
• Het onderhouden van een relevant media en communicatienetwerk is niet meer dan normaal voor je.
• Je bent bereikbaar buiten kantoortijden voor bestuur, beleidsmedewerkers en media. 

Wat vragen wij?
• WO werk- en denkniveau,  opleiding op het gebied van Marketing of een vergelijkbare opleiding;
• Minimaal 5 jaar werkzaam geweest in een vergelijkbare functie;
• Aantoonbare ervaring met visievorming en positionering van een organisatie;
• Aantoonbare ervaring met media en woordvoering;
• Inzicht en kennis van (online) marketing en communicatie;
• Je bent analytisch en i.s.m. het team goed in staat om data om te zetten in strategieën, creatieve plannen en effectieve campagnes;
• Ruime ervaring op het gebied van analysetools;
• Je bent een gelijkwaardige sparringpartner voor de Raad van Bestuur en Directie;
• Je bent pro-actief, initiatiefrijk en vindingrijk;
• Je bent flexibel en oplossingsgericht; 
• Je neemt mensen mee voor je ideeën.

De organisatie
Slachtofferhulp Nederland helpt een slachtoffer na een misdrijf, verkeersongeval, vermissing en calamiteit. In 2017 hielpen we ruim 200.000 slachtoffers op juridisch, praktisch en/of emotioneel gebied. Landelijk werken bij ons circa 1100 onbetaalde en 500 betaalde maatschappelijk betrokken medewerkers. Wij spannen ons ook in voor de verbetering van de positie en rechten van slachtoffers. Slachtofferhulp Nederland werkt vanuit zes regio’s in Nederland. 

Marketing & Communicatie
Marketing & Communicatie geeft Slachtofferhulp Nederland een gezicht, als maatschappelijke organisatie en als expert op het gebied van hulp aan slachtoffers in de samenleving. Het team is daarom continu op zoek naar manieren om het contact met het publiek te versterken en de interactie te vergroten waardoor we meer slachtoffers bereiken. Jij geeft coachend leiding aan dit enthousiaste team. van circa 6 adviseurs. En hebt hierin een belangrijke rol in de coördinatie en verdere structuren van het marketing- en communicatiejaarplan.

Als team Marketing & Communicatie maak je deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. Deze bestaat verder uit HRM, Informatievoorziening, Facilitair & Huisvesting en de Slachtofferhulp Academie. De Directeur Bedrijfsvoering stuurt de verschillende stafafdelingen aan. 

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie bij een maatschappelijke organisatie. De functie kent veel verantwoordelijkheid en biedt veel ruimte voor eigen initiatief. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal € 3.156,- en maximaal € 4902,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). De aanstelling is in ieder geval voor de periode van een jaar. De CAO Sociaal Werk is van toepassing. Wij kennen een eindejaarsuitkering binnen een individueel keuzebudget.

Interesse?
Wacht dan niet langer en stuur je CV en motivatie uiterlijk 4 juli 2018 via onze sollicitatiepagina

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan Witte, directeur bedrijfsvoering a.i. op telefoonnummer 06-86644104. Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met Onno van Luyn, HR adviseur op telefoonnummer 06-29459870. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
gerelateerde items