Toon alles (3)

Hoofd communicatie bij Metakids

10 juli 2018, 05:59
Hoofd communicatie bij Metakids
Hoofd communicatie bij Metakids
Functie: Hoofd communicatie
Organisatie: Metakids
Aantal uren: 24-32 uur
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 16 juli
 
Ben jij een ambitieuze communicatie-kei en wil je meehelpen om een ‘stille ramp’ groots op de kaart zetten? Dan zijn wij op zoek naar jou. 

Bij Metakids dromen we groot. Wij willen dat over 30 jaar geen enkel kind meer hoeft te overlijden aan een metabole ziekte. Maar dat kan alleen als iedereen weet hoe groot deze stille ramp is. Metabole ziekten zijn de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland, maar veel mensen weten dat niet. Daarom werken we bij Metakids hard aan die bekendheid en steunen we onderzoek van metabole artsen en onderzoekers. Metakids is sinds 2005 uitgegroeid tot het grootste metabole fonds in Nederland.
Metakids staat hierin gelukkig niet alleen. We worden door veel particulieren en bedrijven gesteund, zoals door de VriendenLoterij, JC Decaux en Ron Blaauw en natuurlijk door onze grote groep vrijwilligers en onze ambassadeurs, waaronder Dieuwertje Blok en Pieter van den Hoogenband. Mede hierdoor hebben we de afgelopen jaren een enorme groei kunnen doormaken.

Metakids is ondanks deze groei nog steeds een kleine, betrokken organisatie waar de lijnen kort zijn. Dat betekent dat jij als hoofd communicatie bij ons echt het verschil kunt maken!  Het team waarmee jij werkt is initiatiefrijk, ondernemend en resultaatgericht om deze stille ramp groots op de kaart te zetten. Ben jij die spin in het web, houd je van zelfstandigheid én van bouwen dan is dit de juiste plek voor jou. 
Meer informatie over Metakids vind je op www.metakids.nl.

Functieprofiel
Als hoofd communicatie ben jij verantwoordelijk voor het complete communicatiebeleid van stichting Metakids via de verschillende kanalen (zoals social media, free publicity, evenementen, escape room, nieuwsbrief) en adviseer je de directeur.

Taken:
  • Ontwikkeling van visie, implementatie en evaluatie van de communicatie- en PR-strategie van Metakids 
  • Ontwikkelen en organiseren van (online) acties en campagnes ten behoeve van vergroting van de naamsbekendheid van metabole ziekte en Metakids 
  • Verantwoordelijk voor alle online traffic op alle Metakids kanalen en het vergroten van het aantal leads van de E-maildatabase, nieuwsbrief, social media en de website
  • Aansturing communicatie team (3 medewerkers) 
  • Analyseren van bezoekersgedrag om alle digitale uitingen te blijven verbeteren
  • Opzetten en analyseren van rapportages om maandelijkse doelstellingen te 
meten (performance, volume, benchmarks, trends)

Competenties
Je bent een initiatiefrijk en resultaatgericht communicatietalent met een zakelijke instelling, die goed past in een kleine, betrokken organisatie waar proactieve inzet en ondernemerschap een voorwaarde zijn. 
Je bent zelfstandig, initiatiefrijk, ondernemend, flexibel, proactief, snel van geest, oplossingsgericht, communicatief en klantgericht ingesteld. Je durft je verantwoordelijkheid te nemen, bent een teamspeler en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Je bent hands-on, kunt collega’s aansturen en ondersteunen en terwijl je actief meewerkt, weet je het overzicht te behouden en prioriteiten te stellen. 
Je wilt je ook met hart en ziel inzetten om de grote doelen van Metakids te bereiken, bent niet bang om te vragen en durft je eigen netwerk in te zetten voor Metakids.
De afgelopen 5 jaar heb je relevante ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie. Je hebt ervaring met en kennis van CMS systemen en social media tools.  Je hebt een WO werk- en denkniveau en woont in (de regio) Amsterdam. 

Arbeidsvoorwaarden 
Een interessante en afwisselende functie in een dynamische en professionele omgeving. In deze verantwoordelijke functie krijg je de kans een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling/groei en het succes van Metakids. De arbeidsvoorwaarden zijn passend voor de gevraagde functie binnen een goede doelenorganisatie. 

Stuur ons je cv met motivatiebrief, of laat ons op een andere manier weten waarom jij dé kandidaat bent die wij zoeken. Stuur je e-mail voor 16 juli naar Stichting Metakids, t.a.v. Nathalie Michielsens n.michielsens@metakids.nl.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
 
gerelateerde items