Toon alles (2)

Crowdfunding: for profit werft 2 ton in 2 weken voor ontwikkelingsproject

30 juni 2017, 11:30
Crowdfunding: for profit werft 2 ton in 2 weken voor ontwikkelingsproject
Crowdfunding: for profit werft 2 ton in 2 weken voor ontwikkelingsproject
Hoe bedrijven crowdfunding succesvol kunnen inzetten voor maatschappelijke doeleinden laat het Nederlands/Afrikaanse fintech FACTS zien. FACTS heeft het doelbedrag van 200.000 euro in haar crowdfunding campagne twee weken eerder dan gepland gehaald. Het bedrijf ondersteunt snelgroeiende bedrijven in het midden- en kleinbedrijf in Oost-Afrika met innovatieve Supply Chain Finance oplossingen. De campagne wordt nu voortgezet om aanvullende fondsen te werven.
 
FACTS steunt bedrijven in Oost-Afrika met een businessmodel dat traditionele vormen van debiteurenfinanciering combineert met state-of-the art technologie en het stelt werkkapitaal beschikbaar aan ondernemers die uitdagingen ondervinden in het aantrekken van krediet om hun bedrijf te laten groeien. Met een crowdfunding campagne wist FACTS de afgelopen twee weken bijna honderd nieuwe investeerders aan te trekken. Met nog zeventien dagen te gaan heeft FACTS besloten de campagne voort te zetten en een aanvullend bedrag van 100.000 euro op te halen, dat gebruikt zal worden om haar vestiging in Tanzania verder op te zetten en het samenwerkingsmodel met banken door te ontwikkelen.
 
Voordeel voor cliënten in de regio
Maarten Susan, directeur van FACTS gevestigd in Nairobi: ‘Het succes van de crowdfunding campagne overtreft onze verwachtingen en dat is erg goed nieuws. Het stelt ons in staat belangrijke initiatieven maanden eerder uit te voeren dan gepland. Dit levert direct voordeel op voor onze cliënten in de hele regio.’
 
Investeerders reizen naar Kenia
Voor FACTS is crowdfunding een geschikte manier om een breder publiek te bereiken met haar verhaal en om in contact te komen met nieuwe investeerders. Het bedrijf is van plan om haar investeerders ook na de campagne te blijven betrekken, met als belangrijkste onderdeel een reis naar Kenia die wordt aangeboden aan investeerders die 20.000 euro of meer investeren. Meerdere investeerders hebben zich hier inmiddels voor ingeschreven.
Als deel van de crowdfunding campagne op Symbid heeft FACTS zich eraan gecommitteerd om de converteerbare lening van 200.000 euro volledig te matchen met aanvullend nieuw kapitaal. FACTS is nu in een positie om aan te kondigen dat het de benodigde nieuwe equity heeft verkregen om deze toezegging te realiseren.
 
‘Toenemende interesse’
‘In de afgelopen jaren is er ook in Nederland toenemende interesse te zien in het financieren van initiatieven met impact in ontwikkelingslanden. Met rentepercentages die nul procent naderen, en de trend van investeerders die op zoek zijn naar zowel impact als financieel rendement, is crowdfunding zeer populair geworden. FACTS heeft dit ervaren in de huidige campagne en ook tijdens succesvolle eerdere campagnes met Lend-a-Hand, die binnen een paar uur volledig gefinancierd waren’, aldus FACTS.
 


Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.


 
gerelateerde items