Toon alles (1)

DierenLot helpt stichting Hond in Nood met transportmogelijkheden

5 december 2017, 06:00
DierenLot helpt stichting Hond in Nood met transportmogelijkheden
DierenLot helpt stichting Hond in Nood met transportmogelijkheden
De activiteiten van Stichting Hond in Nood bestaan uit opvang en herplaatsing, training van kansarme asielhonden en hulp aan inbeslaggenomen honden. De asielhonden en de inbeslaggenomen honden worden getraind in een speciaal ingerichte gedragshal en in real-life situaties. De inbeslaggenomen honden zijn honden die na een bijtincident door justitie in beslag zijn genomen en getest zijn in de tussenopvang door een assessment-team.
 
‘De honden krijgen doorgaans een negatief advies, waardoor euthanasie als enige oplossing wordt aangevoerd’ legt een woordvoerder van Hond in Nood uit. ‘De advocaten van de eigenaren hebben vervolgens een contra-expertise aangevraagd bij stichting Hond in Nood alsmede de bijbehorende training. De inbeslaggenomen honden komen na maandenlange opsluiting bij ons aan en zijn de eerste tijd niet altijd de meest meegaande honden, ze zijn vaak wantrouwend en getraumatiseerd en worden niet zelden onder narcose bij stichting Hond in Nood afgeleverd omdat ze niet te benaderen zouden zijn.’
 
Bus begeeft het 
Om de asiel- en inbeslaggenomen honden veilig en professioneel te vervoeren heeft de stichting dankzij donaties een bus kunnen aanschaffen. ‘De bus begaf het echter na vijf weken, net toen er gedurende vier weken de inbeslaggenomen hond Luca dagelijks in vervoerd werd voor zijn interne training. Noodgedwongen werd Luca in een personenauto vervoerd, zonder de veiligheidskooien voor de hond zelf en voor de oefenhonden die een rol spelen bij zijn training.’
 
Transportambulance redt Grube 
Stichting Dierenlot schoot te hulp toen er weer een hond (Grube) uit de tussenopvang zou komen voor een laatste kans, door direct een auto beschikbaar te stellen met een degelijke hondenkooi. Dankzij de DierenLot transportambulance kon hond Grube elke dag opgehaald worden en met zijn intensieve training starten wat hem uiteindelijk zijn leven heeft gered.
 Stichting DierenLot heeft ook de kosten van de reparatie van de bus op zich genomen in de weken dat stichting Hond in Nood gebruik mocht maken van de DierenLot transportambulance.
 
Eerlijke kans voor kansarme honden
‘De bus is volledig gerepareerd terug en was volop in gebruik voor de inbeslaggenomen hond Grube die op dat moment nog intern getraind moest worden in afwachting van de beslissing van de rechtbank of hij terug naar zijn eigenaar mocht. Zonder Stichting DierenLot had de hond niet door stichting Hond in Nood geholpen kunnen worden en wij zijn intens dankbaar voor dit mooie gebaar waardoor deze zeer kansarme honden die op de rand van euthanasie balanceren toch een eerlijke kans kunnen krijgen’, aldus Stichting Hond in Nood.
 
gerelateerde items