Toon alles (2)
Edwin Venema

HomePlan viert jubileum met impactstudie huisvestingprojecten

25 juni 2017, 08:00
De Shared Value Foundation van de Universiteit van Utrecht heeft een impactstudie uitgevoerd naar de impact van de huisvestingsprojecten van Stichting HomePlan in ontwikkelingslanden. Deze resultaten worden gepresenteerd tijdens een symposium in het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht op 29 juni ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van HomePlan.

Lokale partners

Stichting HomePlan bestaat twintig jaar. Deze organisatie bouwt huizen voor de allerarmsten in ontwikkelingslanden. In die twee decennia zijn zo’n 4000 huizen gebouwd in landen als Mexico, Zuid-Afrika, Haïti, Nicaragua. Uitgangspunt daarbij is dat betere leefomstandigheden bijdragen aan een betere toekomst voor de bewoners. HomePlan werkt altijd samen met lokale partners die een aanvullend programma verzorgen van educatie, medische voorzieningen en sociale activiteiten en streeft ernaar zo effectief en transparant mogelijk te werken. Het jubileum is volgens de organisatie een goed moment om te inventariseren wat de inspanningen de afgelopen twintig jaar concreet hebben opgeleverd. 

Veldonderzoek

De Shared Value Foundation van de Universiteit van Utrecht heeft daarvoor een impactstudie uitgevoerd naar de impact van de huisvestingsprojecten van Stichting HomePlan in ontwikkelingslanden. Gedurende zes maanden hebben drie researchers veldonderzoek gedaan in Mexico, Nicaragua, Haïti, Zuid- Afrika, Swaziland en Zimbabwe. De resultaten hiervan zijn gebundeld in een onderzoeksrapport waarin ook aanbevelingen in zijn opgenomen. Deze resultaten worden gepresenteerd tijdens een symposium in het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht op 29 juni. Gastspreker is onder anderen Herman Wijffels. Hij zal een lezing geven over het belang van impactmeting voor goede doelen. Als dagvoorzitter treedt journalist Arjo Kraak op.
 
www.homeplan.nl
www.sharedvaluefoundation.nl
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items