Hoe realiseer je meer impact van hetzelfde vermogen? 

21 november 2019, 05:30
Hoe realiseer je meer impact van hetzelfde vermogen? 
Hoe realiseer je meer impact van hetzelfde vermogen? 
Elk goed doel heeft zijn eigen idealen. Idealen vragen om betrokken mensen én de financiële middelen om ze te realiseren. Ron Meeuwissen maakt dat als Charity Banker voor ING Private Banking dagelijks mee. In zijn beleving is goed vermogensbeheer daarbij essentieel. Want meer vermogen betekent meer slagkracht en meer impact.
 
Veel bestuurders hebben dezelfde financiële vragen: Hoe beheren we verstandig het vermogen? Hoe gaan we om met ons vermogen in relatie tot de huidige rentestand? Wat moeten we doen om ook in de toekomst genoeg financiële middelen te hebben om onze doelen te realiseren en de continuïteit te waarborgen? 
 
In de praktijk help ik bestuurders van stichtingen en instellingen met financiële planning.  Dat doe ik met Forward planning; een unieke, door ING gebouwde tool die specifiek is ontwikkeld voor goede doelen, stichtingen en instellingen. Op basis van maar liefst 750 economische scenario’s wordt berekend wat de impact van bepaalde keuzes is op het vermogen. En worden de verschillende toekomstscenario’s aantrekkelijk gevisualiseerd. Zo zie je of het vermogen voor de lange termijn beschikbaar blijft om de doelen van de organisatie te bereiken. 
 
Ron Meeuwissen spreekt vaak met bestuurders over hun uitdagingen en financiële vraagstukken. “Ik zie dat mijn relaties met wie ik een Forward planning-gesprek heb, zeer enthousiast zijn, omdat het hen meer regie geeft om de juiste financiële beslissingen te nemen. Ze zien hoe het vermogen zich mogelijk ontwikkelt en welke gevolgen of kansen er zijn. En hoe ze hier tijdig op in kunnen spelen om risico’s te beperken en meer impact te realiseren. De uitkomsten leveren adequate input om een goed onderbouwde discussie te voeren binnen de organisatie. Eén reactie van een directeur is me echt bijgebleven; “Door Forward planning realiseer ik me dat slim vermogensbeheer hetzelfde rendement op kan leveren als een jaar lang fondsenwerven”.
 
ING Private Banking 
Onze Charity Bankers bedienen een grote verscheidenheid aan maatschappelijke organisaties o.a. andere op het gebied van:
  • Optimaal beheer van vermogen
  • Verbinden van ons netwerk vanuit interesse en expertise
  • Kennis en ervaring delen om te innoveren 
 
Benieuwd naar wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Ron Meeuwissen via Ron.Meeuwissen@ing.com,  06 21718837
 
Ron Meeuwissen is sinds 2009 in dienst bij ING, vanaf 2016 is hij senior banker Charity & Instellingen binnen de regio Noord West Nederland. Met een team van charity specialisten bedient hij goede doelen, vermogensfondsen en religieuze instellingen op het gebied van o.a. vermogensbeheer, betaalinnovaties en alle andere zaken waarmee bestuurders van deze stichtingen in het dagelijks leven uitgedaagd worden. Daarvoor werkte bij binnen ABN Amro Asset Management en ABN Amro Private Banking. 
 
Drs R.J.M. (Ron) Meeuwissen
Senior Private Banker Charity & Instellingen Noord-West
 
T  +31 (0)20 5620223
M +31 (0)6 21 71 88 37
E  ron.meeuwissen@ing.com
 
 Meer weten? Klik dan hier.
 
gerelateerde items