Toon alles (2)
Hans Hulst

Hoe is het met: Aloys van Rest

4 december 2008, 08:59
Precies een jaar terug vertrok Aloys van Rest bij Unicef. Het Hoofd Marketing & Fondsenwerving liet een organisatie achter die onder zijn bewind stormachtig gegroeid was op het gebied van de eigen fondsenwerving. Van Rest vertrok uit het hart van de sector - hij was als SHO-voorzitter nauw betrokken bij de acties rond de tsunami, Darfur en de aardbeving in Bam - en opereert tegenwoordig aan de zijlijn. Of toch niet?


Enige tijd terug vertrok u bij Unicef. Waarom?

 


Van Rest: "Ik had acht jaar achter de rug bij Unicef, eerst als interim-manager, later als Hoofd Markering en Fondsenwerving. Een periode waarin veel resultaat is geboekt: de eigen fondsenwerving verdubbeld, het aantal donateurs verveelvoudigd. De organisatie stond als een huis, dus werd het voor mij tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière."

 


Bent u met een camper de wereld gaan rondreizen of doorgestart in een andere hoedanigheid?

 


Van Rest: "Dat laatste. Ik adviseer met mijn bedrijf Sterrest Marketing & Communicatie goede doelen. Ik probeer organisaties op het gebied van inhoud, positionering en fondsenwerving sterker te maken. Concreet en meetbaar. Kleinere organisaties help ik bijvoorbeeld met het opstellen van meerjarenstrategieën en de implementatie en uitvoering ervan. Maar ik coach ook directies. En ik kan een rol vervullen in de operationele kant van geïntegreerde, multimediale marketing & communicatiecampagnes. Een breed scala aan activiteiten, inderdaad. Die variatie is voor mij het aantrekkelijke. Mijn ambitie is dat wanneer ik vertrek organisaties succesvoller zijn, sterker en men professioneler werkt."

 


Nooit heimwee naar het werken bij een groot fonds met slagkracht?

 


Van Rest: "Ik heb altijd met veel plezier bij Unicef gewerkt. Ik ben ook een persoon die zich graag hecht aan mensen en organisaties. Dat aspect mis je soms. Maar dit werk heeft ook zo zijn charmes. Ik kan organisaties nu veel sneller tot veranderingsprocessen bewegen. Minder hechting zorgt er ook voor dat je makkelijker dat heilige huisje omschopt. Als buitenstaander ben ik de man met de objectieve blik."

 


De grote SHO-acties, waarbij u dicht bij het vuur zat, mist u niet?

 


Van Rest: "Ach, die luwte. Het is maar net hoe je het bekijkt. Op dit moment ben ik ad-interim werkzaam bij het Rode Kruis. Het Rode Kruis is voorzitter van de SHO. Als er nu een ramp gebeurt - wat ik natuurlijk niet hoop - dan komt het meteen weer erg dichtbij. Ik hoef me voorlopig niet te vervelen."

 


Zie ook: www.sterrest.nl  

 


 

gerelateerde items