Hirsch Ballin wil meer toezicht op kleine doelen

30 oktober 2008
Nieuws | | Validatie & Toezicht

AMSTELVEEN (30 oktober) - Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin zou graag zien dat er een keurmerk komt voor kleine doelen, want hij vindt meer toezicht nodig. Voor het CBF aanleiding om het initiatief in de keurmerkdiscussie weer wat meer naar zich toe te trekken.


Hirsch Ballin deed zijn uitspraak tijdens een Kameroverleg. Hij stelde het "zeer wenselijk" te vinden dat er een keurmerk komt voor kleinere fondsen, die nu niet in staat zijn om het CBF Keurmerk te verkrijgen. De minister vindt het dan ook een goede zaak dat het CBF bezig is een dergelijk keurmerk te ontwikkelen, zo gaf hij aan.

 


CBF-directeur Adri Kemps is blij met de steun, maar doet nog geen harde uitspraken. Spits tekende uit zijn mond op: "We moeten de voorstellen uitwerken en dan in overleg met de minister kijken of het haalbaar is, mede gezien de diversiteit van de verschillende organisaties."

 


Het lijkt er dus op dat het CBF in een één tweetje met de minister de keurmerkdiscussie wil gaan beslechten. Want zoals bekend wordt door ISF en NGDT al een tijdje gewerkt aan een alternatief keurmerk dat voor alle doelen, ook de kleine, een alternatief moet zijn. Deze twee keurmerkpartners zijn hiermee nog altijd doende uit onvrede over het gebrek aan medewerking van het CBF.

 


(wordt vervolgd)