Hirsch Ballin voorzitter Raad van Toezicht Cordaid

25 september 2012, 08:30
Hirsch Ballin voorzitter Raad van Toezicht Cordaid
Hirsch Ballin voorzitter Raad van Toezicht Cordaid
Ernst Hirsch Ballin wordt op 1 januari volgend jaar lid van de Raad van Toezicht van Cordaid. In de loop van dat jaar neemt hij het voorzitterschap van de Raad van Toezicht over van Frans Slangen. Hirsch Ballin is voormalig minister van Justitie en momenteel hoogleraar Nederlands en Europees Constitutioneel Recht aan de Universiteit van Tilburg en hoogleraar Rechten van de Mens aan de Universiteit van Amsterdam.

“De taken van Cordaid zijn in de 21ste eeuw van onverminderd grote betekenis, terwijl de wereld ingrijpend verandert, onder meer door verstedelijking en migratie”, licht Hirsch Ballin zijn keuze toe. “Cordaid vervult een voortrekkersrol in het belang van kwetsbare mensen. Tegelijk moet Cordaid voor Nederland, onze thuisbasis, herkenbaar en inspirerend blijven. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan de nodige heroriëntatie in deze complexe omgeving.”

“CDA-signatuur speelt geen rol”
Cordaid is blij met Ballin's benoeming. “Hirsch Ballin staat bekend om zijn menselijke benadering van moeilijke vraagstukken, waarbij hij tegelijkertijd duidelijk is en consequent handelt, ook als het erg lastig wordt”, stelt algemeen directeur René Grotenhuis. Volgens Grotenhuis heeft Ballin's CDA-signatuur geen rol gespeeld bij zijn benoeming. “Wat wel een rol speelt is dat hij als katholiek betrokken is bij het katholiek sociaal denken, de basis van Cordaid's identiteit. Ook vanuit dat punt ben ik erg blij dat hij Cordaid's Raad van Toezicht komt versterken.”
gerelateerde items