Hete ledenvergadering?

18 oktober 2006


De Donateursvereniging heeft haar leden uitgenodigd voor een "Aanvullende Agemene Ledenvergadering" op 2 november op een nog nader aan te wijzen locatie in Amsterdam. Met deze bijzondere vergadering geeft het bestuur gehoor aan het verzoek van de laatste ALV van 9 oktober (opkomst: 4 leden) om een nadere toelichting te geven op het voornemen om de Donateursvereniging in december op te heffen. De opheffing zelf zal op 2 november formeel in stemming gebracht worden.

 


In de uitnodiging die gisteren per mail naar de leden van de Donateursvereniging werd verzonden, reageert het bestuur al in bedekte termen op een aantal kritiekpunten die door DV-leden als Irene Mol en Monique van 't Hek in de pers, waaronder in FM, werd geventileerd.

 


Het bestuur stelt in haar uitnodiging het volgende: "De afgelopen week ontvingen wij honderden reacties op ons voorgenomen besluit de Donateursvereniging eind 2006 op te heffen en de activiteiten over te dragen. De reacties waren overwegend positief."

 


Opvallend in deze formulering is dat - anders dan in het vorige week verstuurde persbericht - nu nadrukkelijk sprake is van een "voornemen". Het bestuur lijkt hiermee te willen aangeven dat er in de ALV van 9 oktober, waar slechts vier leden aanwezig waren, geen formeel besluit is genomen. Tegen die suggestie waren al furieuze reacties gekomen van enkele DV-leden, onderwie Monique van 't Hek. Van 't Hek uitte heftige kritiek op het bestuur middels een open brief. Zij beschuldigde het bestuur van lafheid en suggereerde dat door de omstreden gift van Coins for Care aan de Doanteursvereniging de grond te heet onder de voeten van het bestuur was geworden.

 


Deze aantijging wordt in de ALV-uitnodiging door het bestuur ontkend. Tot de agendapunten van de ALV op 2 november behoort ook een toeliching op de acceptatie en besteding van de omstreden CfC-gift. Maar, zo voegt het bestuur aan dit punt toe, een toelichting: "die overigens niets met de opheffing te maken heeft."

 


Leden van de Donateursvereniging kunnen zich nog tot 30 oktober 16.00 uur aanmelden door een mail te sturen aan info@donateursvereniging.nl

 


Voor de volledige tekst van de uitnodiging: klik hier