Het Nieuwe Generatiepanel van IMC Alumni zet sprekers Civil Power op scherp

7 juli 2022
Nieuws | | Civil Power

Het Nieuwe Generatiepanel zet sprekers Civil Power op scherp

 
 

In aanloop naar Civil Power op 26 oktober ontmoeten we in DDB-journaal een aantal keynote sprekers en gasten die ons die dag komen inspireren in het KIT, Royal Tropical Institute in Amsterdam.

Graag stellen we aan u voor: Het Nieuwe Generatiepanel van IMC Alumni

Hoe kunnen familiefondsen volgende generaties betrekken bij de inhoud of het bestuur van het fonds? Hoe kan privaat geld wél investeren in komende generaties daar waar de overheid het laat afweten? Dit zijn enkele van de vragen die voorbijkomen tijdens Civil Power, 26 oktober 2022 in het KIT. Maar we gaan deze dag niet alleen spreken óver nieuwe en toekomstige generaties, we nodigen ze ook uit om hun stem te laten horen. 

Hiertoe is het Nieuwe Generatiepanel opgericht, bestaande uit alumni van Stichting IMC Weekendschool. Tijdens Civil Power zal Het Nieuwe Generatiepanel sprekers en gasten kritisch aan de tand voelen en hen testen op hun ‘toekomstbestendigheid’ door onderwerpen te agenderen die bij hen leven. In september 2022 krijgen de jongeren ter voorbereiding een ‘Masterclass Filantropie’ zodat ze op 26 oktober goed beslagen ten ijs komen. 

Stichting IMC Weekendschool
Stichting IMC Weekendschool is bijna 25 jaar geleden in Amsterdam Zuidoost begonnen vanuit de overtuiging: “wie zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven”. Stichting IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren vanaf tien jaar, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Zij laten nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden om zo de horizon te verbreden en de bagage mee te geven om te kunnen worden wie ze willen zijn. 

Maaike van Gestel, manager IMC Alumni: “De leerlingen van ons programma IMC Weekendschool committeren zich voor drie jaar aan de opleiding, dus onze oudste alumni hebben de opleiding zo’n 22 jaar geleden afgerond. Maar de betrokkenheid blijft groot, veel alumni dragen nu vanuit hun rolmodelfunctie weer bij aan de opleiding. Zij geven graag terug wat zij zelf hebben ontvangen en vormen onderling een stevig netwerk.”

Op dit moment is het IMC actief op 63 locaties door het land, via de programma’s IMC Weekendschool (op zondag), IMC Basis (in het basisonderwijs), IMC on Tour (voor nieuwkomerskinderen) en IMC Alumni (voor oud-leerlingen).

Lees hier meer over Stichting IMC Weekendschool

*****

Civil Power 2022: Tijd voor disruptie!  Meld je aan!

Woensdag 26 oktober 2022, 14.30 - 17.00 uur met aansluitend borrel. Locatie: KIT Royal Tropical Institute, Mauritskade 63, Amsterdam

Civil Power is hèt event over filantropische burgerkracht voor goede doelen, vermogensfondsen en alle andere spelers in het ‘Land van Goed Doen’ en wordt jaarlijks georganiseerd door De Dikke Blauwe / Walburg Pers. Kom op 26 oktober 2022 naar het Amsterdamse KIT en praat mee over de toekomst van filantropie: Tijd voor disruptie!

Prijs inclusief boek Filantropie terug naar de tekentafel ter waarde van 34,99 euro: 175,00 euro ex btw. Prijs zonder boek: 155,00 ex btw 

Neemt u een collega mee, dan krijgt hij/ zij 40% korting op het event. Vraag de promotiecode op via 
fondsen@walburgpers.nl / Premium abonnees van De Dikke Blauwe krijgen 20% korting. Vraag de promotiecode op via fondsen@walburgpers.nl