Groei in nalatenschappen vraagt om herziening richtlijn

4 juli 2017, 16:00
Groei in nalatenschappen vraagt om herziening richtlijn
Groei in nalatenschappen vraagt om herziening richtlijn
Eind juni werden de resultaten van het jaarlijkse onderzoek Legacy Foresight naar nalatenschappen gepresenteerd aan de vijftien deelnemende organisaties. Deze fondsen ontvangen nu samen zo’n 2.500 nalatenschappen, de helft van alle erfenissen voor de top 100 goede doelen. Een groei die heeft aangezet tot een evaluatie en herziening van de Richtlijn Nalatenschappen. Op donderdag 13 juli gaat een groep fondsenwervers op initiatief van Nederland Filantropieland de nieuwe richtlijn bespreken.
 
De Richtlijn Nalatenschappen werd in 2012 op initiatief van DDB Expert Arjen van Ketel en onder auspiciën van Instituut Fondsenwerving (nu Nederland Filantropieland) opgezet. De richtlijn heeft zich volgens de initiatiefnemers de afgelopen jaren meer dan eens bewezen, maar is na vijf jaar toe aan een herziening. De groei in het aantal nalatenschappen vraagt volgens de initiatiefnemers om een proactieve houding en het stilstaan bij (ethische) vraagstukken rondom de werving en de afhandeling. Zie hierover ook het artikel dat Ineke Koele hierover in DDB schreef: Nalatenschapswerving: de lessen uit de zaak Broekhuis, wat aandringt op de juiste aanpak door goede doelen. 
In het licht van de afgelopen ervaringen gaat de richtlijn aangepast worden. Donderdag 13 juli aanstaande verzamelt zich een brede groep fondsenwervers in Utrecht om over de nieuwe de richtlijn te spreken.
 
gerelateerde items