Toon alles (1)

Recordopbrengst voor Hersenstichting met collecte: 1,4 miljoen euro

7 maart 2018, 12:41
Recordopbrengst voor Hersenstichting met collecte: 1,4 miljoen euro
Recordopbrengst voor Hersenstichting met collecte: 1,4 miljoen euro
In de laatste week van januari hebben achttienduizend collectanten een recordopbrengst van 1,4 miljoen euro opgehaald. Dit is volgens de Hersenstichting onder andere te verklaren door de optimalisatie van collectegebieden, de werving van nieuwe collectanten en de inzet van ‘pinbussen’ in vijftig gemeenten.
 
De Hersenstichting meldt een van de weinige fondsen te zijn die hun collecteopbrengsten nog elk jaar ziet stijgen. ‘Elk jaar is het weer even spannend. Ook wij merken dat er meer aandacht is voor de hersenen, maar of we dat ook terugzien in onze collecteopbrengst is dan natuurlijk altijd maar de vraag. Met deze fantastische opbrengst kunnen we weer mooie stapjes zetten die hopelijk leiden tot het stoppen en genezen van hersenaandoeningen’, aldus directeur Herman de Haan, directeur van de Hersenstichting.
 
Opbrengst pinbus hoger
Stichting Collecteplan startte het initiatief met de pinbussen in vijftig gemeenten met 24 goede doelen, waaronder de Hersenstichting. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde gift bij een pinbus veel hoger ligt dan bij een normale collectebus. De gemiddelde opbrengst bij de pinbus bedraagt 141,50 euro, bij een normale 65,00 euro. De gemiddelde busopbrengst van de Hersenstichting-collecte ligt op 77,00 euro. Of dit stijgt door het gebruik van de pinbussen wordt pas later in het jaar duidelijk, na de volledige telling en verwerking van de opbrengst. Gina Hindriks, collectecoördinator: ‘Mensen reageren enthousiast en vinden de pinbus een goed initiatief. Ze moeten niet het gevoel krijgen dat ze moeten geven, maar juist ervaren dat we het geven makkelijker willen maken.’
 
(Bron: Nationale Zorggids)
 
gerelateerde items