Heemskerk ontvouwt visie op MVO

20 december 2007
Nieuws | | Politiek en overheid

AMSTELVEEN (20 december) - Staatssecretaris Heemskerk heeft de kabinetsvisie Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) naar de Tweede Kamer gestuurd. Volgens het kabinet biedt MVO Nederlandse ondernemers volop kansen om zich te onderscheiden ten opzicht van de concurrentie in het buitenland.


Heemskerk constateert dat consumenten steeds kritischer worden. Zij beginnen vragen te stellen over productiemethoden en herkomst van producten. "Een vooruitziende ondernemer speelt daar nu op in," schrijft de bewindsman.

 


Het motto van de kabinetsvisie is: inspireren, innoveren en integreren. De staatssecretaris wil dat MVO systematisch en structureel deel uit gaat maken van bedrijfsprocessen. MVO moet wat hem betreft ook meer worden gekoppeld aan innovatie, omdat slimme technologieën en processen kunnen bijdragen aan duurzame oplossingen.

 


Een opvallend onderdeel van de kabinetsvisie is de keurmerkenwebsite die zal worden ingesteld. Op deze website moeten consumenten meer inzicht krijgen in de keurmerken die er op MVO-gebied gebruikt worden, en dan vooral wat zij precies betekenen. Van ieder keurmerk wordt aangegeven op welk gebied er wordt gecontroleerd.

 


Het kabinet mikt erop dat in 2010 alle bedrijven in Nederland hebben gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering en duurzaam inkopen. Voor MVO Nederland en de Kamers van Koophandel ziet het kabinet ook in de toekomst een belangrijke MVO-rol weggelegd. Zij gaan starters en het midden- en kleinbedrijf informeren.

 


Klik hier om de pfd van de notitie te downloaden