Toon alles (3)

Hans Stam vertrekt, Floris Italianer nieuwe directeur Hartstichting

26 februari 2013, 13:18
Hans Stam vertrekt, Floris Italianer nieuwe directeur Hartstichting
Hans Stam vertrekt, Floris Italianer nieuwe directeur Hartstichting
De Hartstichting krijgt een nieuwe directeur. Hans Stam, de huidige directeur, gaat met pensioen en op 1 mei volgt Floris Italianer (foto) hem op. Stam is directeur sinds 1 februari 2006.

Italianer (1959) studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde zijn doctoraalexamen Economics, Finance & Marketing aan de RSM Erasmus Universiteit. Hij werkte de afgelopen tien jaar in de gezondheidszorg waarbij hij onder meer zorginstellingen en medische specialisten adviseerde op het gebied van nieuwe activiteiten, financiering en groei. Hij was als directeur/bestuurder bij de stichting DBC-Onderhoud  belast met het financieringssysteem van de Diagnose Behandeling Combinaties (DBC's) in de zorg. Daarvoor was hij algemeen directeur van VisionClinics, een landelijk opererend netwerk van ooglaserklinieken. Verder is Floris Italianer bestuurslid van hospice Kajan, een organisatie die zich richt op een kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen in de laatste periode van hun leven.

Centrale plaats
“Het is een uitdaging om de Hartstichting in een tijd waarin ontwikkeling in de wetenschap grote stappen voorwaarts maakt  te begeleiden en te besturen”, zegt Italianer. “We gaan de strijd tegen hart- en vaatziekten intensiveren door nog meer in contact te staan met patiënten, vrijwilligers, (potentiële) donateurs, wetenschappers en preventie - of zorgprofessionals. Onze betrokkenheid in de strijd is wat ons allen verbindt. Er zijn een miljoen hart- en vaatpatiënten en het heeft dus een grote impact op onze samenleving. Met deze nieuwe inslag willen we de Hartstichting in deze sterk veranderende maatschappij een centrale plaats in laten nemen.”

Hans Stam
“Vertrekkend directeur Hans Stam heeft de Hartstichting ontwikkeld tot een nationaal en internationaal toonaangevend fonds. De investeringen van de Hartstichting in wetenschappelijk onderzoek zijn onder zijn leiding flink verhoogd. Ook heeft Hans Stam een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van het Cardio Vasculair Onderzoek in Nederland (CVON) en de intensieve samenwerking met de patiëntenvereniging De Hart&Vaatgroep”, meldt de Hartstichting. 
gerelateerde items