Hans Snijder nieuwe directeur Hartstichting

Hans Snijder nieuwe directeur Hartstichting
Hans Snijder nieuwe directeur Hartstichting
31 maart 2022

Hans Snijder is sinds 1 februari 2022 de nieuwe directeur van de Hartstichting. Daarvoor was hij directeur Media & Communicatie bij het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Snijder volgt directeur Floris Italianer op.

Hans Snijder: “De Hartstichting is al een enorme factor van betekenis voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Het onlangs verschenen rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) over de nijpende betaalbaarheid van de zorg, maakt dat het voorkómen van hartaandoeningen de komende jaren een must is. Ik verheug me om daar in gezamenlijkheid met vele betrokkenen een versnelling in aan te brengen.” 

Bij het Prinses Máxima Centrum was Snijder (58) verantwoordelijk voor het over het voetlicht brengen van de strategie van het centrum en was hij in 2018 en 2019 ook verantwoordelijk voor de Foundation van het Máxima. Hij is tevens voorzitter van de raad van toezicht van AVROTROS. Daarvoor was Snijder hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant. Hij leidde de krant in de overgang naar tabloid en van middag- naar ochtendkrant. In die periode maakte hij ook deel uit van de interim-directie van de NDC-Mediagroep. Snijder werkte eerder bij onder meer de NOS, de VARA en de NTR. Hij vervulde verschillende bestuursfuncties.