Toon alles (3)

Hans Geels (CliniClowns) maakt overstap naar bedrijfsleven

21 februari 2013, 04:00
Hans Geels (CliniClowns) maakt overstap naar bedrijfsleven
Hans Geels (CliniClowns) maakt overstap naar bedrijfsleven
Directeur Hans Geels verlaat na twaalf jaar Cliniclowns. Hij begint vanaf 1 april als directeur/bestuurder van de detailhandelsorganisatie Dille & Kamille.

Mede onder leiding van Hans Geels maakte CliniClowns de laatste jaren een stormachtige groei door: van 5.000 naar 225.000 donateurs en van 1 naar 14 miljoen euro inkomsten.
Geels: “Deze groei was onmogelijk geweest zonder de onvoorwaardelijke steun van de Raad van Toezicht (met voorzitter Joop Daalmeijer, red.) en de steun van de organisatie in het bijzonder.”

Versneld herstel
Het afscheid van CliniClowns valt Geels zwaar: “Het was een fantastische reis samen. Ik heb altijd geloofd dat afleiding en plezier veel meer is dan ‘zomaar leuk’. Het kan direct en indirect bijdragen aan een versneld herstel van kinderen die ziek zijn en het kan kinderen met een handicap helpen om te onderzoeken wat ze wel kunnen. De kracht van de ont-moeting wordt nu ook wetenschappelijk aangetoond met dank aan onze Israëlische collega’s.
Ik hoop dat CliniClowns in de toekomst deze weg van de medische toegevoegde waarde nog verder gaat onderzoeken en zo een definitieve plek binnen de Nederlandse gezondheidszorg weet te bemachtigen. De kwaliteit van ons werk verdient het.”

Nieuw avontuur
Vanaf 1 april treedt Geels als directeur/bestuurder in dienst van de retailketen Dille & Kamille, een detailhandelsorganisatie met ruim twintig vestigingen in Nederland en België. Geels: “Persoonlijk ga ik bij Dille & Kamille weer een nieuw avontuur aan. Want ondanks dat ik het bij CliniClowns ontzettend naar mijn zin heb, breekt voor mij toch de tijd aan om weer een nieuwe weg in te slaan." Die nieuwe weg is minder opmerkelijk dan op het eerste gezicht lijkt volgens Geels: "Het is mijn passie om me volledig in te zetten voor een merk waarin ik geloof. Zo heb ik CliniClowns geleid, en zo zal ik ook mijn bijdrage leveren aan de uitbouw van Dille & Kamille, een familiebedrijf dat werkt volgens een concept waarin eerlijke materialen en authenticiteit voorop staan. Het onderscheid tussen for profit en non profit is in wezen achterhaald: ook non profits hebben de dure plicht om winst te behalen. Maatschappelijke winst, maar wel winst."
gerelateerde items