Hamsters voelen zich fijn in de nieuwe hamsterflats

Hamsters voelen zich fijn in de nieuwe hamsterflats
Hamsters voelen zich fijn in de nieuwe hamsterflats
28 september 2017
Nieuws | | Organisatienieuws

Stichting Kleindierenopvang Whoopie vangt kleine dieren (knaagdieren) op die om welke reden dan ook niet meer bij hun baasje kunnen blijven. Te denken valt aan een allergie, onverwacht nestje, gebrek aan tijd etc. De dieren verblijven bij de opvang tot er een goed nieuw huisje voor ze is gevonden.

In de opvang vangen zij regelmatig hamsters op 'met een verleden'. Omdat hamsters niet zo oud worden, 1,5 á 2 jaar, is het vaak heel moeilijk om deze te herplaatsen. Daardoor zat de opvang overvol met onplaatsbare hamsters.

De hamsters die zij binnen kregen en niet plaatsbaar zijn, werden op dat moment gehuisvest in te kleine kooitjes. Hierdoor voelen zij zich niet prettig en vertoonden zij vaak agressief gedag. Gebleken is dat als deze diertjes gehuisvest worden in een omgeving die lijkt op hun natuurlijke habitat, ze vaak veranderen. Ze voelen zich veel prettiger en kunnen zo op een fijne manier van hun oude dag genieten. Dit is de reden geweest dat zij bij ons een aanvraag hebben ingediend voor een hamsterflat.

Deze aanvraag hebben wij gehonoreerd en inmiddels beschikt de opvang over een prachtige hamsterflat!  De hamster voelen zich zichtbaar fijner, kunnen lekker graven en zeker nu het kouder wordt, kunnen ze lekker een holletje maken en zichzelf warm houden.