Toon alles (4)
Edwin Venema

Johan van de Gronden is de nieuwe voorzitter van IUCN NL

23 juni 2017, 12:18
IUCN NL heeft een nieuwe praeses: Johan van de Gronden. Hij neemt deze rol over van Nanno Kleiterp, die sinds 2013 bestuursvoorzitter was. IUCN NL is de Nederlandse tak van de International Union for Conservation of Nature, ‘s werelds grootste en oudste unie voor natuurbescherming. Sinds 2016 is Van de Gronden werkzaam als CEO van PUM senior experts (PUM), een vrijwilligersorganisatie gericht op duurzame groei van de MKB-sector in ontwikkelingslanden. Daarvoor was hij 10 jaar lang algemeen directeur van het Wereld Natuur Fonds.
 
Van de Gronden (53) trad een jaar geleden toe tot het bestuur van IUCN NL in de functie van vice-voorzitter. ‘Wij zien in Johan de juiste kandidaat voor het overnemen van het voorzitterschap, mede gezien zijn bestuurlijke ervaring en zijn ervaring in internationale natuurbescherming’, aldus Theo Verstrael, secretaris van IUCN NL.  ‘We zijn dan ook verheugd dat Johan bereid is deze rol en nevenfunctie op zich te nemen naast zijn werk als directeur van PUM.’ 
 
IUCN NL is de Nederlandse tak van de International Union for Conservation of Nature, ‘s werelds grootste en oudste unie voor natuurbescherming. IUCN verenigt de ervaring, kennis en netwerk van 1.300 overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven en ruim 15.000 wetenschappers. IUCN is de wereldwijde autoriteit op het gebied van de status van de natuur en de benodigde beschermingsmaatregelen. Het internationale hoofdkantoor van IUCN is gevestigd in Gland, Zwitserland. 
 
►Meer informatie over IUCN NL: klik hier
 
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
 
 
gerelateerde items