Gratis Testament Maand 2022 uitgesteld

Gratis Testament Maand 2022 uitgesteld
Gratis Testament Maand 2022 uitgesteld
15 augustus 2022
Nieuws | | De Dikke Blauwe

De campagne Gratis Testament Maand 2022, die in september zou plaatsvinden, is uitgesteld. Aanleiding is het gebrek aan capaciteit voor de extra testamenten bij het notariaat. Veel notarissen werken nu met een wachtlijst en hebben geen ruimte meer voor het extra werk dat de Gratis Testament Maand nu vraagt. Daarom in overleg met de elf deelnemende goede doelen besloten de Gratis Testament Maand uit te stellen tot de rust bij de notariskantoren is teruggekeerd en zij voldoende capaciteit hebben.

Het tekort aan personeel speelt al langer bij het notariaat, maar de Coronaperiode heeft dit versterkt. De vraag naar testamenten is verder toegenomen. En in tegenstelling tot veel andere landen, is in Nederland de onroerend-goed-markt doorontwikkeld en ook de economie is dankzij de vele steunmaatregelen blijven groeien, waardoor er steeds meer vraag naar de diensten van het notariaat is.

Gratis Testament Maand is een initiatief van Arjen van Ketel in samenwerking met goede doelen. De eerste campagne werd succesvol in 2021 uitgevoerd. De campagne biedt in geselecteerde gebieden aan om een gratis testament met goede doelen te maken. De maand wordt mogelijk gemaakt door deelnemende goede doelen en de medewerking van notariskantoren. Dit jaar stonden elf goede doelen in de startblokken om de campagne weer tot een succes te maken, maar de uitvoering wordt nu uitgesteld.

Meer informatie op www.gratistestamentmaand.nl