Gratis advies voor goede doelen

21 april 2015, 04:00
Gratis advies voor goede doelen
Gratis advies voor goede doelen
Op 29 mei start het eerste evenement van Pro Bono Consulting, een initiatief van IG&H. Dan komt een groep van 24 ervaren consultants 24 uur samen om een complexe case voor een goede doelenorganisatie op te lossen. Dit jaar wordt samengewerkt met KWF Kankerbestrijding.

‘Veel IG&H-ers zijn betrokken bij goede doelen, veelal ook in bestuursfuncties’, vertelt Ankie van Wersch (foto), director bij het Utrechtse adviesbureau. ‘Daarnaast werken we ook voor onze training en opleiding vaker samen met en voor goede doelen. Zo hebben we bijvoorbeeld een strategietraining voor onze consultants gedaan met een real life case voor Artsen zonder Grenzen. Dit bleek een win-win voor beide partijen.’ 

Pro Bono Consulting
Tijdens Pro Bono Consulting worden 24 consultants uitgedaagd om in 24 uur pro bono te werken aan een complex vraagstuk. De eerste editie gaat vrijdagmiddag 29 mei om 15.00 uur van start, duurt exact 24 uur en is bestemd voor management consultants met 3 tot 8 jaar werkervaring. Alle logistieke zaken eromheen, zoals een diner en overnachting is geregeld. Als partner voor deze eerste editie is de keuze gevallen op KWF Kankerbestrijding. Een van de kwesties waarmee KWF Kankerbestrijding worstelt is hoe zij onderzoeksbevindingen en de lessen die daaruit getrokken worden sneller bij de patiënt kunnen brengen. Hiertoe wil de stichting de implementatie van onderzoeksresultaten in de zorg voor patiënten met kanker versnellen, en ook klantvriendelijker maken. ‘De vraag hoe dit optimaal geregeld moet worden, en de rol die KWF hierin moet spelen, staat centraal in deze case’, aldus Jan van Hasenbroek, managing partner en oprichter van IG&H Consulting & Interim. 

Indien een succes, kan Pro Bono Consulting uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement al dan niet in samenwerking met andere kantoren.
gerelateerde items