Goede doelenhypotheek, maar dan anders

1 maart 2007
Nieuws | | Governance & Finance

We kenden al de Charity Hypotheek, waarbij een deel van de gemaakte kosten wordt overgemaakt aan het goede doel. Het nieuwe bedrijf Wereldhypotheek gaat echter nog een stapje verder. Wereldhypotheek wil voor iedere gesloten hypotheek een huis neerzetten in een ontwikkelingsland.


Hoe zit het in elkaar? Een klant sluit een hypotheek via Wereldhypotheek. De hypotheekbemiddelaar krijgt vervolgens provisies van banken en verzekeraars. Dat geld wordt grotendeels gebruikt om huizen te kunnen bouwen in de derde wereld.

 


Wereldhypotheek is een initiatief van Assenaar Gerald Holtvlüwer. De bouw van de huizen zal worden georganiseerd door Wereldfoundation, de enige aandeelhouder van Wereldhypotheek. Er zullen in samenwerking met diverse ontwikkelingsorganisaties projecten worden opgezet. Right to Play en Woord en Daad zijn twee partners waarmee Wereldhypotheek op dit moment bezig is.

 


De ambities zijn groot. Ondanks het feit dat het bedrijf pas in april van start gaat, worden 25 personeelsleden gezocht. In 2011 hoopt Wereldhypotheek 5.000 hypotheken te verkopen en 5.000 woningen neer te zetten.